HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

agykontroll+szemszín

2007.07.31. 23:46 twillight

Most komolyan! Ez mindenképpen túlzás! Ki keres rá ilyesmire?? De ezek szerint a fantáziának tényleg nincs határa.

Azért van, amit el lehet érni. Nem kifejezetten agykontrollal. A gondolat képes fixálni a valóságot (még nem tartunk itt, majd holnap megpróbálok rátérni azért, de most higyjétek el nekem, jó?), így ha elég sokáig teszünk-hiszünk valamit, akkor az valósággá válhat.

Ha a saját testünket szeretnénk átalakítani, annak megvan a módja. Először is a testmozgás. Profi tréner olyanná edzhet, amilyenné akarod - de az izom és zsírátalakítás. Sportolj valamit rendszeresen (egy edző nem árt), lehetőleg olyat, amiben van szabad köüzdelem is. Akkor olyan izmaid lehetnek, amilyeneket használni is tudsz, nem olyan, mint a testépítőknek, akiknek az izmai elszakadnak mindahányszor valóban ki akarnák használni őket (pl. akár a versenyeken is szinte mindannyian szenvednek izomszakadást, ezt ők maguk mondták riportban).

No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állítani az árnyalaton, de ennyi. Ez egyfelől a lentebbi "testkontroll" bejegyzésben írtakkal lehetséges bizonyos fokig. Azért nem garantálnék ilyesmit, sosem próbáltam. Én az adrenalintermeltetésre hajtottam rá, at viszont működött.

Aztán ott vannak a tartásjavító gyakorlatok. Hát igen, mikor ültünk utoljára egyenes háttal? Ha odafigyelünk a tarásunk, apró izmaink flett is uralmat nyerhetünk, és olyan természetessé válik a használatuk, mint a felállás (ideértve pl. a fül mozgatását, a csak-az-egyik szemöldök felvonását stb.).

Ezen továbblépve is van még egy speciális terület, amit direkt hagytam ilyen későre, hogy aki eddigre felhagyott a fejezettel az jobb, ha nem is tud róla. Az eleje szimpla hagyományos kozmetikai beavatkozás: minden nap, tükör előtt gyúrjuk addig az arcunkat. Ettől egy idő után egyre tovább marad az átgyúrt állapotban az arc izomzata. Azért az arcról beszélek, mert általában az a célpont, és a látványosabb eredményt ott lehet elérni. Nincs értelme kísérletképpen belekezdeni a dologba. Nagymértékű változás SOHA nem érhető el, valójában csak a karakterisztikánkat változtathatjuk meg, átrendezhetük kisebb vonásokat - de nem használható ráncok eltűntetésére, bár a főbb mimikai vonások tompíthatók/erősíthetők vele. Végső soron a legnagyobb eredmény, amire számíthatunk ettől, hogy egy állgödröt, vagy hasonlót teremthetünk, vagy változtatatunk meg. A végeredmény a bennünk élő határozott céltól erősen függ, és a végeredmény bár tényileg nem igazán eltérő, de annál határozottabb lehet. Kisebb mértékben a bennünk élő célképhez igazodhat a viselkedésünk is, hisz az átalakítással célunk van, neigaz? Általában önbizalmunk megerősítése...

És végül bejön a jó öreg pszí is. Az eddigi eredményt ezzel fixálhatjuk, maradandóvá, véglegessé segíthetjük. Valamint kisebb általános változásokat érhetünk el vele. Megszilárdíthatunk vele csontozatot, vastagítatunk vele izmokat (pl. száj alakja), szikárabbá, vagy ernedtebbé tehetünk vonásokat, arckifejezést. Nem azt mondom, hogy felér egy plasztikai műtéttel, és azt sem állítom, hogy mindenki képes rá, vagy hogy olyan eredményt kapunk, amiben reménykedtünk. Azt sem állítom, hogy veszélytelen, bár hagyományos értelemben annak kell lennie. Mindenesetre ezzel megalkothatjuk a saját arcunkból azt, aki lenni szeretnénk.

De ismétlem, ez ... következményekkel járhat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr96129630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemkrisz 2010.09.26. 12:06:31

Tisztelet!

"No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állítani az árnyalaton, de ennyi. Ez egyfelől a lentebbi "testkontroll" bejegyzésben írtakkal lehetséges bizonyos fokig."

Vitatkoznék... így évek távlatából is...
Saját tapasztalat és úgy hívták rá fel a figyelmem, hogy az eredendően barna szemem időnként világos zöld. AKi esetleg tud erről valami kézenfoghatóbbat szívesen meghallgatnám!
süti beállítások módosítása