HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Aszitted te vagy hülye, pedig csak a világ változott...

2007.05.31. 22:15 twillight

Ebből is láccik, hogy a legközelebb a legközelebbi fő-téma bejegyzés lesz, nem ez a marhaság, ami most jön, ami pár kvázi-tévhit (folyamatosan bővülhet):

- ez anyámtól származik: "a férfiaknak 1-el kevesebb bordája van, ahogy Biblia írja". Mondja ezt egy hivatalosan nem vallásos, világlátott ember (utazási irodában dolgozik - hát, én ennyit tehettem a családi vállakozásért). Erre mondom én, hogy elkéne még egy csontváz a biosz-szertárba... Az se baj, ha igazi. Ja, és tudtátok, hogy Pesten van egy Anatómiai Múzeum? Sajna csak előre feliratkozott csoportok látogathatják, vagy ilyesmi, de én anno gimiben eljutottam oda. A hagyományos múzeumlátogatóknak ott vannak a csontvázak, és a műanyaggá preparált izmok (az se rossz), de lelkesebbek elmenekülhetnek a vezető elől a polcok közé, és felkutathatják a "lenyúzott arc"-ot, vagy a "kétfejű kecskegidá"-t, esetleg a "torzszülött csecsemők hordáját". (ha osztállyal mentek bekönyöröghetitek magatokat egy éles-boncolásra is néhányan!)

- a húgomtól: a jeggyűrűt a bal kézen hordjuk, a házasságit a jobbon (mindkettő gyűrűsujj). Kérdem akkor, hogy örökölhetné az elsőszülött lány anyuci gyűrűjét? Hát úgy, hogy a jeggyűrűt leveszik, és a helyére - a balkéz gyűrűsujjára - rakják a házassági (fogadalmi) gyűrűt. A Jeggyűrű innentől az ékszeresdoboz fogja marad (vagy köznapi használatba kerül kitűntetett hely nélkül). Fiúknak: ha telik rá, és erőst necces a válasz, akkor min. 1 karátos gyémánt! Ez ugyanis egy cikk szerint csak a nők 1%-ának adatik meg a Földön (vagy ilyesmi). Lányoknak: sajna a magyar csóró, és az arany 16 karát felett túl puha, alatta meg túl kemény hogy igazán fontos legyen. Ha szép, akkor gyűrű, legyen bár hamis, vagy kevéssé ismert kő (pl. holdkő) - végülis a sráchoz mész, nem a gyűrűhöz!

- a WC-deszka kérése: mit kell lehajtani? Egyfelől egyenjogúság van, így az alkotmány szellemében voltaképp nemi megkülönböztetésért börtön járna mindenféle udvarias gesztusért, szóval emiatt nem érdemes veszekedni. Hogy hogy álljon a WC-papír, az fontosabb lehet. Energetikailag kiszámolható (óvjuk a Földet, ugye), hogy jobban járunk, ha úgy hagyjuk a nyamvadt deszkát, ahogy jólesik, a nők meg nézzenek körül, azért van 2 szemük. Ellenben ha feltétlenül le akartok hajtani, akkor az legyen a) egy pohár nyugtató ital b) a WC teteje! Mer' ugyi a deszka csak középre kerül az alkatrészek között. Ennek az az értelme - volt - hogy a szag ne áramoljon szanaszét. Sajna manapság a) mindenkin tonnányi dezodor van b) eszement mennyiségű illatosítót locsolnak szét abban a 0,5*0,5-ös helységben (amik jó lenne, csak nem ebben a mennyiségben! - legaklábbis nálunk), meg be van építve a csövekbe a bűzvisszatartás, így ezt manapság tök elfelejtik.

Szóval szerintem a) tökmindegy hogy áll a deszka, nem kell ész nélkül leülni b) a tett lényege értelmében a teljes léket lezáró tetőt kéne mindenkinek(!) lecsukni c) nem érdemes ezen vérremenő vitákat folytatni.

- hogy ne csak a nőket szidjuk... most hirtelen nem jut semmi az eszembe, ami nem történelmi. De tuti, ogy férfiak indítják el az olyan marhaságokat, mint a New York csatornáiban tanyázó albínó aligátorok városi legendája, ami nem is lenne még olyan képtelen dolog, ha nem rögtön albínó tenyészetekről röppentek volna fel a hírek...

Vagy tudtátok-e, hogy a Bibliában (ami ugyebár csak a Telefonkönyv utáni legmagasabb eladási statisztikával rendelkezik legfeljebb) a kecske és a juh lényegében egy megnevezés alá esett? (Károli fordítás)

- rasszista-e a magyar? Hát erre csak a komcsi idők gyerekműsorát tudom felhozni: a Kölyökidő-t. Anno Mo-on kvázi az az egyetlen négre-gyerek lehetett az országban, mégis rögtön berakták a műsorba. Itten tehát nincs rasszizmus. Csak tapasztalatok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr890306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása