HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Will Smith, Galaxis útikalauz és eyéb sci-fik

2008.01.07. 22:52 twillight

Az egész úgy indult, hogy... nos, pont olyan események láncolata vezetett ehhez a bejegyzéshez, mint a címben szereplő ötrészes trilógiában fellelhető semények :)

(Egyébként létezik egy másik ötrészes trilógia is: az Alapítvány-sorozat Isaac Asimov tollából. Szóljon, aki tud még ilyet!)

- nem mellesleg Erika Eleniaknak van a világon a legsimább bőre, én nemtudom, hogy csinálja, lehet már vagy nagyonsok éves, de minden filmjében simább a bőre, mint egy ráncalverráson átesett csillagoknak -

No, szóval végül kikötöttem egy mozinál, és mivel a büféárak körülbelül értelmetlenül magasak lettek, az én pénzem meg nem lett több, hát a sarki kisboltba mentem vmi frissítőért, hogy legyen mit ropogtatni. Mivel csak jó drága, és sokliteres gyümölcslevek voltak, meg vmi energiamentes (bár tényleg olcsó) borzadály (valószínűleg sima szódás szörp), végülis beruháztam egy BURN nevű energiaitalra, mert más nem volt, khm. Hát a nyári Sziget óta ebből a gázolajszerűen nyúlós löttyből, aminek a hatása olyan volt, mintha szuper-benzint töltöttél volna egy kétütemű kocsiba+++ Sajna mára sima szódás málnaszörp lötyög az üvegben. Hijnye!

Enerigiaital-fronton máskülönben stagnál a helyzet: mind ugyanolyan ami RedBull-szerű, csak a RB hihetetlenül drága lett, ami végülis nem lenne gond, csakhogy kizárólag annak állandó a minősége. Konkurensei az XL meg a Bulldozer, amik néha vizes kávék, néha szörpök, de legalább mindíg van bennük valami ami energiaital hírüknek megfelel.

Nem úgy a Bomba! nevű mahaság, ami nem más, mint egy beárazott tea. Messziről kerüljétek, ha még nem vetettetek soha pillantást az összetevőkre sem, akkor jártatok jól.

 

No de hogy jön ehhez az egészhez Will bácsi? Elmondom.

Az "I am Legend"-ben az emberiség utolsó túlélőjét játssza.

Elgondolkodtatok már azon, ha pl. a 4-levelű lóhere szerencsét hoz, akkor miért tépjük le, ezáltal újra és újra kihalásra ítélve? És miért veszítjük el szinte azonnal őket? És vajon ha "eltalálná a Földet egy neutrínó, minek következtében a 3-levelű változatok helyett az említett növényből a 4-levelűek válnának a domináns változattá", akkor vajon elfelejtenénk, és a 3-levelű hozna szerencsét? Vagy jelentőségét veszítneé az egész növény-téma?

Amúgy a film hihetetlen mértékben hemzseg az amatőrizmusoktól. A simán odarakott gazok az úttestre, WS izmozása, komanndós módjára a stukker mőgül való kikandikálása az épületek belsejében, hogy miért nem reagálnak rögtön a zombik/mutánsok/vámpírok mikor vagy 1 teljes másodpercig rajtuk van a zseblámpa fénye, hogy a főfőzombi (aki miatt az egész tök Holtak Földje-feelinges) miért hal meg vagy 3-szor a filmben, és kerül elő újra-és-újra, hogy ahelyett, hogy számítógép-emberekkel dolgoznak, miért nem borotválták őket simára, ami sokkal olcsóbb lett volna, és hogy miért az egyen-disznóölés hangjai vannak a mutók kisérőeffektjeként (vagy hogy miért próbálja lebontani a zombi a háztetőt oly nagy hévvel, vagy hogy most a sima ablaküveg miért nem elég az UV-szűrésre, vagy elég-e...). Szóval a film látványosan béna. Will Smith meg ugyan kellően fapofa, kellően tud érzelgős képet vágni (ezzel ki is merülnek színészi kvalitásai), és még némi dal-foszlányt is fel tud köhögni... Szerintem sokkal olcsóbb színész is megfelelt volna a posztra.

A női főszereplő viszont tud, csak azt a nyavajás "Isten mondta" dolgot erőltették rá, ami miatt nem is működik úgy a karakter, mint kellene, pedig szegénykém hősiesen próbálkozik.

Ja, a kutya: rég volt mr Kutyám Jerry Lee és más karakterszerepek, így az idomártól a kutya sajna nem elég független, gyakran kinéz  a felvételből valódi gazdájára, amitől egy jobbfajta South Park epizód is menekülne, vagy bedolgozná poénnak. Ez itt nem megy.

A forgatókönyvírón viszont látszott, hogy olvasta az eredetit, és abban a koncepcióban dolgozott, de a cenzúra nagy úr, sima B-filmmé degradálta a remek utalásokkal és elég átgondoltan építkező forgatókönyvet. Aki persze nem olvasta legalább az eredeti könyv szinopszisát (=tartalmi összefogllóját), az nem értheti miről beszélek, de neki valószínűleg a film még harmatosabb, mint nekem volt.

Mertogy a film valójában nem lenne rossz. Eltekintve a túlfizetett Will Smithtől (aki még egy nyamvadt betétdalt sem bírt porodukálni feltételezhetően horribilis gázsijáért), a hörgő tucatrémmé alacsonított, computerizált, de máskülönben markáns fellépéssel bíró főzombitól, a nevetséges "Isten megvált" monológoktól, és hogy New Yrok "gyanúsan" hasonlít Londonra, azon belül is a Hyde-park környékére (bár szerintem a Centre Point környéke is ugyanolyan mennyiségben van jelen, bár ennyire azért nem vagyok biztos a dolgomban), voltaképpen "nem lehetett elbaszni" kategória, mert az eredeti valószínűleg hihetetlenül ütős lehet, remélem kiadják, vagy be tudom szerzni valahonna. A próbababa-vonulatnak meg jár az Oscar, azzal menti magát igazán a film, mert így spórolunk egy mozijegyet (vagy egy DVD-árát), hiszen az a guminős film itt jobban meg van oldva: oka és szerepe van a történetben, a jellem/lelkiállapot megértésében, nem pedig silány novellaötlet, ami egzisztencialista nyafgoásba fullad.

Hú, milyen szavakat tudok, hát nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr91288893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása