HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Olvasói kérdés az ingáról

2007.08.09. 17:13 twillight

Archív:
Szia!
Hány entitás tartozik egy ingához, és mi van ha egy nap alatt több is előkerül egy azon eszközben?
Köszönöm
Szia!
Én úgy tudom nem a tudatalatti mozgatja, nem rég óta használok ingát, próbáltam a pálcát is de aztán maradtam az inga mellett. De az elmúlt két hétben több alkalommal is tapasztaltam olyat mintha másmilyen válaszokat kaptam volna és nem olyanokat amik előtte jöttek. Úgy viselkedett mint amikor beszélsz valakivel de az illető függöny mögött van aztán megint szólsz hozzá és valaki más válaszol . Én is úgy gondoltam hogy valaki tartozik hozzá és kész. De tegnap két ilyen tapasztalatom is volt és mások voltak mint eddig, semmi közöset nem véltem felfedezni bennük. Így mi a véleményed?
Válasz:
Tudtommal az ingának nincs köze a channelinghez (szeaánszok során történő szellemidézés, médiumok általi üzenetközvetítés).
Nem tudom, mi mozgatja, csak az tiszta, hogy nem sima izommozgás. Megfelelően nagy kilengés produkálásánál és tudatos próbálkozásnál ez tisztán látszik. Hogy a tudatalatti, vagy az elme mint közvetítő antenna információit jelzi-e ki, azt nem tudom. De mégegyszer: az ingának se tapasztalataim, se szakirodalom szeirnt nincs köze a channelinghez.
Ellenben felmerül pár kérdés, ami nélkül kérdésedre nem adható határozott válasz. Mit vársz, mi az alapelképzelésed olvasmányaid/elmondás alapján való ismeretediből az ingáról? Milyen kérdéseket teszel fel, milyen céllal? (Írj példát.)
Nem tudom, mi a problémád a válaszokkal. Ehhez is jó lenne a példakérdés ismerete. Ugyanis a probléma ismerete nélkül nemigen tudom elképzelni, mi lehet a problémád. Álatlában egyszerű igen/nem eldöntendő kérdésekről van szó...
Problémaként léphet fel, hogy az elején nem "állítotad be" az ingát, azaz nem kérted simán azt, hogy jelezzen egy igent (és/vagy nemet) a használat előtt. Lehet, hogy elfáradtál, és felcserélődtek az irányok, teszemazt.
Szóval ha csak ilyen általánosságokban beszélsz nem fogok tudni segíteni. Tudnom kéne a kérdésed; a módszert, ami használsz (hogy néz ki a "táblázat", amit használsz, ha használsz egyáltalán - fénykép, térkép, betűk?); egyszerre mennyi ideig ingázol; milyen gyakran ingázol (naponta/hetente); mit értesz "entitás" alatt (szellem, angyal népszerűek a mai new-age könyvekben); csinálsz-e alapbeállítást. Most hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe.
Ebbe a posztba csak Rita kommentelhet! (Holnap nem leszek elérhető 8 után, de ma este sokáig fent leszek, ha erre jársz, igyekezz minél pontosabban leírni a körülményeket, amik a gondot okozzák).

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr19136202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita 2007.08.09. 20:36:46

Jó estét!
Ingát kb. 1 hónapja használom ingát, csak kísérlet szinten kezdtem el vele foglalkozni, úgy hallottam hogy egy entitásnak nevezett valami mozgatja. Az első próbálkozásom sikertelen volt aztán egy természetgyógyász ismerősnek megmutattam és onnantól működött a dolog, bár lehet hogy csak jobban láttam a mozgását. Igazából használni csak esténként munka után használtam a legtöbbet ez kb. 10 perc, mostanában azért sikerült többet foglalkoznom vele, így amikor eszembe jutott ellövettem ilyenkor volt hogy 1 óra is eltelt, minden képen naponta.
A kérdéseim igazából hétköznapi dolgokról szóltak nem pedig víz, sugárzások… stb. keresés.
Munka, beteg ismerősök, vagy tárgy keresés. A válaszok beállítása az elején megvolt hébe -hóba ellenőriztem, hogy meg van e illetve amikor azt éreztem hogy nem a szokott módon jönnek a válaszok akkor kérdeztem rá újból a jelzésre volt hogy egyezett volt hogy nem. Konkrét példa, a barátnőm rákos, elment egy természetgyógyászhoz mondott neki dolgokat és azt leellenőriztem. Közben persze ahol tudtam utánanéztem hogy pl, jövőre vonatkozólag felesleges kérdezni mert nem ad megbízható választ, Nagyvonalakban egyezett az elmondottakkal amit a természetgyógyász a mondott de erről tudtam. Arra a kérdésre hogy befolyásolom-e a választ, nemet mondott.
Táblát nem használtam, ABC betűit mondtam hangosan úgy betűztünk, meg kel valljam igyekeztem ” baráti” hangnemben kezelni, nevet kérdeztem és ö ki is betűzte, hogy szólítsam . És a meggyőződés mindig onnan jött, hogy rákérdeztem a nevére és ha más volt a válasz a nem volt.
Elvárásaim nincsenek, kíváncsiságból kezdtem el foglalkozni a dologgal, mivel a pálcát ajándékba kaptam és megpróbáltam összehasonlítani őket.
Igazából ez a több „társalkodó pertner” ami szerinted nem lehetséges, ez sem volt probléma, csak megláttam ezt a fórumot és gondoltam megkérdezem a véleményedet.
Nem vagyok jártas a hogy milyen nem emberi lény hogyan neveznek és nem tudom beazonosítani őket. Akkor mondjuk úgy hogy lelke van annak amivel beszélgetek, vagy külön személyisége, csak nincsen mozgás képes teste.
Köszönöm szépen, a válaszokat és hogy igyekszel segíteni!
Rita

twillight 2007.08.09. 22:12:00

Hmm...
1) ingázz ritkábban. Napi egy alkalom valódi kérdésekkel már szerintem fárasztó, meg nehezebb is rákoncentrálni. Persze ez nem biztos, hogy faktor. De ha teljesítményromlást tapasztalsz ált. ez az első javasolt teendő.
2) 1 hónap már stabilnak mondható, abból gond nem fakadhat.
3) a hétköznapi dolgokra való alkalmazás a cél, én a blogban viszont az eredeti alkalmazásokból próbálok kiindulni. Szóval hajrá!
4) orvosi dolgok ellenőrzése nem tudom mennyire megbízható. Végülis ha az orvos felír egy gyógyszert, akkor amatőr nehogy holmi ingára alapozva mondja, hogy hülyeség! Persze nem tudom, konkrétan mi van Nálatok, meg mire vonatkozott a kérdés. És persze a természetgyógyász azt mond, amit akar, az nem orvosi diploma. Persze ilyen irányú véleményemet nagyban alakítják az olyanok, mint Gyurcsók József és tsai ;)
5) igazán kíváncsi vagyok a módszered hogy működik élesben, mert hangosan végigmondani az ABC betűit akár egyetlen szóhoz - eltarthat egy darabig. Én ilyenkor négyzethálóba felírom a betűket, és afelett húzva elég gyorsan kiválogatódnak a betűk/számok. De persze használd azt, ami Neked bevált!
6) az "entitásról": nem tartom lehetetlennek, csak egyáltalán nem klasszikus eset. Maga ahogy elkezdtél ingázni magában hordozta a problémád: feltételeztél egy közvetítőt - kértél egy nevet, aki majd válaszol.
Van egy érdekes ember, akinek utána lehet olvasnod: Daniel Douglas Home.
Ő a világ legtáposabb ismert médiuma volt (naccsomó mindenre volt képes), és egyfajta skizofréniája volt: azt állította amikor csinálta a dolgait, hogy valaki más (egy állandó személy, ami sosem változott, de most képtelen vagyok ezt a részt megtalálni róla).
Rajta kívül nemigen tudok olyanról, aki a Te esetedet legalább ennyire fedné.

Szóval végeredményben:
- ingázz ritkábban, max. napi egyszer egy ideig (legalább egy hétig), és most hagyj ki pár napot (1-3 nap) teljesen.
- próbáld ki a szellemtáblát is, ha van kedved. Lehet, hogy az lenne az ideális neked.

twillight 2007.08.09. 22:34:05

"Az első próbálkozásom sikertelen volt aztán egy természetgyógyász ismerősnek megmutattam és onnantól működött a dolog, bár lehet hogy csak jobban láttam a mozgását." - modod.

Ez még így külön érdekelne, tekintve, hogy egy átlagos kilengé 10cm aktív szárral számolva 2-10 cm átmérőjű kör, ami alapban elég látványos, szerintem.

twillight 2007.08.09. 22:37:47

A Jövőre vonatkozó kérdésekről: arról is írok még, de az már a jóslás problematikája.

Rita 2007.08.10. 06:44:41

Szia !
Én nem kértem szellemek segítségét, elkezdtem használni és mint egy beszélgetésnél szeretem tudni kivel beszélek és ő ezeket a válaszokat adta.
A természetgyógyász is használt a barátnőmnél ingát, meg kel valljam volt a mi alapban hülyeség volt mert egy műtött méhnyak ráknál nem javaslok ülőfürdőt! Tehát ennyit én is tudok, a többi amit mondott lehet hogy csak a pozitív hozzáállással igyekszik segíteni a gyógyulást de nekem az én ingám, ugyan azokat mondta amit neki az övé.
Az odáig ok. hogy kiszámolod mekkora lengése lehet, de ez nem így működött, először meg sem mozdult, utána a javaslat szerint négyzetháló fölött néztem a mozgást na úgy már felfedezhető volt, és ahogy egyre többet foglalkoztam vele egyre határozottabb volt a mozgás.
A szellem tábláról kb. annyit tudok hogy a Bűbájos boszorkában használták, és itt kifujt a dolog. Akkor először utána nézek a dolognak!
Nálatok láttam képet róla de ha tudod hol lehetne bővebben utánanézni megbízható forrásból azt megköszönném, hajlamos vagyok elveszni a részletekben.
Köszönöm a Tippekeket!
Rita

twillight 2007.08.10. 08:59:46

a) nem mondtam, hogy szellemek segítségét kérted. De kértél egy nevet. Ingánál az elterjedt oktatási módszer egy igen jelzés kérése az ingától, nem pedig az, hogy "ki válaszol?" - ilyen kérdést nem hiszem, hogy feltett bárki is eddig (mondom ezt olvasmányélményeim alapján). Az ilyen, hagyományos "oktatáson" való első próbálkozásoknál az átlagos körzés kb. 3 cm átmérőjű kör! (személyes tapasztalatom magammal együtt 3 emberen alapszik erre vonatkozólag).
Az ingát lehet, hogy fél-értelmes valaminek tartja a haszálója, de TUDTOMMAL soha senki nem kérdez nevet, csak használja.
b) a kilengés nagyságát csak példaként hoztam. Tényleg van egyébként, hogy figyelni kell, mint állat, de NÁLAM nem ez a jellemző. Bocsika, ha megbántottalak.
c) a problémáról nem sokat tudok, de az az ülőfürdő attól függ, mi van még a vízben :)
Amúgy az ilyesmire nem méh-eltávolítást szoktak javasolni mielőbb? Vagy legalábbis operációt. Szóval ha még nem volt orvosnál ideje lenne (ismét bocs, ha "hülyének" nézlek, de az emberek néha csak akkor mennek orvoshoz, mikor már lerohadt a lábuk/fejük, szóval ez nem ellened/ellenetek szól)

d) szellemtábla: a képen is látható formában fel vannak írva az ABC betűi és a számok (a számok rész opcionális). A tábla rajta egy könnyen mozgó lap (kerekeken gördül, amiket tisztán kell tartani, hogy minél könyebben mozogjon). Ezt hívjuk mondjuk "keresőtáblának" (nemt'om hivatalosan mi a neve).
A keresőtáblát hagyományosan min. 2 ember ujjheggyel érinti (a hegytől távolabbi oldalon, ahogy elférnek), de a Te esetedben ki lehet próbálni egyedül is.
Ugyanúgy kérdéseket teszel fel, mint az ingánál, bár eredetileg ennél "hívják a szellemet", akit kérnek, hogy válaszoljon. Afféle otthoni médiumkodás, de játék-ként van forgalmazva (mármint eredetileg tényleg a játékosztályon lehetett venni társasjátéknak).
No, a keresőtáblát arra kell tolni, amerre húzást érzel, és addig, ameddig a húzást/vonzást érzed. Eredetileg ez "channeling", azaz nem is a használó tolja, hanem a "szellem" (akit soha nem név szerint idéznek meg, épp ezért az első kérdés mindíg a neve kiderítése szokott lenni: "Kérlek szellem, ha itt vagy mondd meg a neved!" - vagy valami hasonló; Te használd a szokásos kérdésedet).
Az aktuális kiválasztott betű az, amelyiknél a keresőtáble megáll. Láttam olyat, amikor a hegye mutat rá (valószínűbb), de olyat is amikor a keresőtáblán lévő lyukon belül lévő betű. Gondolom, ez opcionális.

NEM biztos, hogy van értelme beszerezned egyet, de kipróbálni javasolnám (boltban is biztos megengedik).
AZÉRT javaslom kipróbálni, mert nálad felmerült egy NÉV, ami a válaszokat adja, ami "magára vállalja" a képesség megnyilvánulását, vagy amire Te ráruháztad (lehet, hogy Te állítottál elő egy személyiséget, ugyanis). Az ingával kapcsolatban ugyanis a szakirodalomban nincs említve, hogy az ingának neve lenne, vagy hogy bármilyen "lény" munkálkodna az ingán keresztül. De mondom: az élet más, mint a szakirodalom.

egy utsó megjegyzés: ha a válaszok "jók", akkor szvsz mindegy, mi a válaszadó neve, nem? Lehet, hogy az "entitásod" épp nem ér rá, vagy más jobban tudja. Ezt NEKED kell eldöntened, mert nem ismerem a helyzeted, nem ismerem a kérdéseid, nem ismerem a kapott válaszokat, nem ismerem mit és hogyan ellenőrzöl (ha lehet ellenőrizni). Ezek itt most nem kérdések voltak, csak azt mondom: kábé ennyi volt, amit segíteni tudtam, és élőben sem valószínű, hogy hozzá tudnék tenni bármi értelmeset. (már azon kívül, hogy bemutatok egy sima standard oktatást, amire nincs szükséged, és amúgy sem vállalnám, többek között azért, mert én az ingát mint jelenséget és mozgásának lehetőségeit vizsgáltam, nem pedig kérdezgetem)

Rita 2007.08.10. 12:21:07

Szia!
Köszönöm ez kimerítő válasz volt!
A méhnyak ráknál csinálnak először egy méh plasztikát, nem pakolnak rögtön ki, és egy zárt helyen, egy seb, nem úgy gyógyul mint a levegőn, és még a cickafark főzet sem tud ezzel mit kezdeni!
A tábla kísérletét nem hiszem hogy egy bolt közepén kipróbálnám, de amilyen ügyi vagyok még én is megtudok egyet csinálni:-)!
Köszönöm a segítséget!
Kellemes hétvégét!
Rita

Lilla 2008.02.24. 18:07:38

Helo!

Én teljesen amatör vagyok ilyenekben még soha nem is probáltam,de nagyon kivámcsi vagyok rá hogy mien meg kérdéseim is lennének de mindenhol azt mondják hogy ez nagyon veszélyes és amatör ne probálkozzon vele.Ti mit gondoltok erröl?

twillight 2008.03.10. 23:08:01

Lilla - bocs hogy csak itt és csak így válaszolok, de technikai problémáim vannak az oldal admin-részével.
Szóval: nyugodtan "próbálkozz" nem lehet semmi bajod, főleg nem sima ingázástól.
Van pár "technika" ami "fejlettebb/mélyebb" tudást követel, azoknál jeleztem ahol felmerlült, és mindenhol írtam ahol gyakorlatban is volt tapsztalatom, hogy milyen mellékhatások (leginkáb sima fáradtság) várható.

Bedobom itt is az e-mail címem, ott megtalálsz, mert az oldalt jelenleg képetelen vagyok folytatni sajnos:
twilliht@freemail.hu
(enyém a blog)
süti beállítások módosítása