http://index.hu/kultur/2007/sziget/fight209/
Aknek a fenti link műkszik légyszi nyomja át nekem a szöveget (akár kommentben, akár e-mailben, mert már megint a cenzúra ékes tollára gyanakszom, vagy az is lehet, hogy csak a cikk nincs kész, vagy a böngészőm rossz (ami elég valószínűtlen).
A másik a pálinka-kúra, amit T. üzemorvosnő emlegetett. No, az nem úgy működik. Bizti izgi lenyomni 1-1 pohár alkoholt, de a néphagyomány nem hiszem, hogy tényleg erre gondolt volna. Inkább a "szomszéd Józsi bácsi" esetére, aki semmilyen gyógyszerre nem ragált, pedi vmi fertőzése volt (baktérium/vírus, ki tudja már?), magas láza, meg úgy lényegében haldoklott már, semmi nem használt neki. Gondolta akkor mulat még egyet, és bedöntött együltő helyében bő másfél liter tiszta szeszt (nem metiles vilmoskörtét, inkább házi szilvára gyanakszunk). Persze otthon, egyedül, a spájzból, így nem került detoxba. Mikor magához tért már gyógyulófélben volt. Amúgy nem ivott, legalábbis rendszeresen nem, főleg nem berúgásig.
Tényleg, tudjátok mi az alkohol hatása? Hogy egy adag (ami = 0.5 dl (azaz egy feles!, ami nem 0.4 dl!) tömény, 2-3 dl bor (ezt nem tudom pontosa), valamint 0.5 l sör (egy korsó)) alkohol javítja a teljesítményt (csökkenő reakcióidő, határozottabb hozzáállás) - persze csak alkalmanként fogyasztva, nem rendszeresen! 2 adag csak enyhe spiccességet okoz, 3-4 adag kell a tényleges részegséghez. Hogy utána mi jön, és hogy ki hogy reagál az ittasságra, az már változó. Azt is jó tudni, hogy az alkoholmérgezés nem egyenlő a túladagolással. A túladagoáshoz csak sokat kell inni, a mérgezéshez pedig elég közepes alkoholmennyiség (mondjuk nekem 7 nagyfröccs után zárult a kapu akkor egyszer), de azt iszonyat gyorsan kell benyomni! (Én kb. 2 perc alatt végeztem vele.) Nem ajánlom senkinek amit eredményez.