HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

index-szigethírek - 2 gyors gondolat

2007.08.13. 22:24 twillight

http://index.hu/kultur/2007/sziget/fight209/

Aknek a fenti link műkszik légyszi nyomja át nekem a szöveget (akár kommentben, akár e-mailben, mert már megint a cenzúra ékes tollára gyanakszom, vagy az is lehet, hogy csak a cikk nincs kész, vagy a böngészőm rossz (ami elég valószínűtlen).

 

A másik a pálinka-kúra, amit T. üzemorvosnő emlegetett. No, az nem úgy működik. Bizti izgi lenyomni 1-1 pohár alkoholt, de a néphagyomány nem hiszem, hogy tényleg erre gondolt volna. Inkább a "szomszéd Józsi bácsi" esetére, aki semmilyen gyógyszerre nem ragált, pedi vmi fertőzése volt (baktérium/vírus, ki tudja már?), magas láza, meg úgy lényegében haldoklott már, semmi nem használt neki. Gondolta akkor mulat még egyet, és bedöntött együltő helyében bő másfél liter tiszta szeszt (nem metiles vilmoskörtét, inkább házi szilvára gyanakszunk). Persze otthon, egyedül, a spájzból, így nem került detoxba. Mikor magához tért már gyógyulófélben volt. Amúgy nem ivott, legalábbis rendszeresen nem, főleg nem berúgásig.

Tényleg, tudjátok mi az alkohol hatása? Hogy egy adag (ami = 0.5 dl (azaz egy feles!, ami nem 0.4 dl!) tömény, 2-3 dl bor (ezt nem tudom pontosa), valamint 0.5 l sör (egy korsó)) alkohol javítja a teljesítményt (csökkenő reakcióidő, határozottabb hozzáállás) - persze csak alkalmanként fogyasztva, nem rendszeresen! 2 adag csak enyhe spiccességet okoz, 3-4 adag kell a tényleges részegséghez. Hogy utána mi jön, és hogy ki hogy reagál az ittasságra, az már változó. Azt is jó tudni, hogy az alkoholmérgezés nem egyenlő a túladagolással. A túladagoáshoz csak sokat kell inni, a mérgezéshez pedig elég közepes alkoholmennyiség (mondjuk nekem 7 nagyfröccs után zárult a kapu akkor egyszer), de azt iszonyat gyorsan kell benyomni! (Én kb. 2 perc alatt végeztem vele.) Nem ajánlom senkinek amit eredményez.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr42139331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaucho 2007.08.14. 14:09:05

Eszméletlenre vertek két fiút a Szigeten

* Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2007. 08. 13., 16:59 | Frissítve: 1 órája

Feltehetően biztonsági őrök vertek meg két mulatozó fiatalt a Szigeten, még szombaton. A Sziget szervezői szerint a támadók civilként mulattak, nem nekik dolgoznak.

Csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét egy fiatal férfinak a Szigeten. A fiút és barátját feltehetően biztonsági őrként dolgozó támadók verték eszméletlenre még szombaton.

A III. kerületi rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított eljárást, a tanúkat már meghallgatták.

A biztonsági őrök nem a Sziget fesztivált biztosító cégnek dolgoztak, civilként tartózkodtak a Szigeten, mondta el a fesztivál sajtófőnöke, Vető Viktória. Mint mondta, a férfiakat a ruházatuk alapján nézték biztonsági őrnek az áldozatok.

A két áldozat szombaton egy sátorban mulatozott, amikor szóváltásba keveredett néhány vendéggel. Nem sokkal később két, általuk biztonsági őrnek vélt idegen lépett hozzájuk, és szó nélkül ütlegelni kezdte őket.

Mindkét fiút fejbe rúgták, amitől azonnal elvesztették eszméletüket. Egyikük kis híján megfulladt, de a gyors orvosi beavatkozás megmentette az életét. Mindkettejük állkapcsa eltört.
süti beállítások módosítása