HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Tesco

2007.09.15. 18:33 twillight

Mindannyian szeretjük útálni :)

Noszóval arra gondoltam, küllön bejegyzést szentelek neki, mert nem egyszerűen az ott végzett munkatapasztalataim szeretném közzétenni, hanem teljesebben kitárgyalom e sorokban.

Először is elmondom, hogy én sose csalódtam a TESCO-ban. Előre megmondták, hogy ők a minimálisan fogyasztható kategóriát árulják - jó példa erre az ice-teájuk (3literes kiszerelés): csapvíz, por-tea, ipari citromlé (ami olyan, mintha sósavat innánk). Ám mindez 150 pénzért mégis több, mintha vizat innánk, hát nem? És van, amiből úgyis tökmindegy, mi, csak legyen...

Az indőnként felröppeő madarak/bogarak/stb. a polcok közt dologról csak annyit, hogy én sose láttam belőlük, de az tegye fel a kezét, aki élelmiszert árul, és sose fordult elő nála!

Maga az itt végzett árúfeltöltés nem nagy kaland: olyan, mint vásárolni, csak fordítva. Az idő eléggé ki van számolva, de max. 2-3 nap alatt mindenki elég jól emlékezni kezd, mit hova kell rakni, és akkor már elég könnyen végzel időre. Diáknak lenni azért jó, mert fizetetlen túlórára nem vagy kötelezhető! (azért illik nem ellógni az utolsó kiadott feladat közepén! Ez max. +10 percet jelent.)

Az Tesco-termékeke 2. sorozatról (TESCO-színes): külföldön már a 3. sorozatnál tartanak, mert már ez sem vált be! (A 3. sorozatban elektronikai cuccok, mint gagyi walkman szerepelnek állítólag.)

Minadzonáltal az új termékek között nem csak átcsiomagolt régi van (vagy olyan, mint a Bounty-csoki átcsomagolva TESCO-borításba), hanem pl. az olivaolajuk, ami végre nem fáradtolaj (komolyan, az eredeti használt olajból van!), vagy a piacon egyedülálló instant-gombalevesük, ami az egyetlen ehető instant gombaleves Magyarországon! (finom is, íze is van, és elég sok vizet hozzá lehet adni)

Ellenben az új termékek sem mindíg érnek el akár minimálisan elfogadható színvonalat: az új sorozat részeként piacra került Tesco-gazdaságos chips (hé, nagy zacskóval és olcsón adták!) nem is chips! Olyan, mint a rákszirom! Kurvára ehetetlen!

A meló másik fele, hogy mit kell kihozni a raktárból. Szerencsére mindenki mellett van általában egy normál dolgozó is, aki tudja, mert évek óta ott dolgozik. Aztán ahhoz is hozzá kell szokni, hogy ha az 500 kilós raklapról mindössze 1 karton (6-8 db) árú megy ki, akkor biza hiába van a legalján, ki kell onnan szedni! Brrr...

A meló legjobb része, amikor megtalálod az ellopott, vagy széthordott cuccokat. Alsónemű, teljes doboz megevett Rafaello (tudod, olyan kis csokigolyók, egyesével csomagolva), 2 literes Cola, amiből 1 litert beszlopáltak, vagy a 200 db-os zsepicsomag, amit azért bontottak ki, mert 1 darabot kivettek a szükség miatt... Akkor válik csak idegesítő a dolog, mikor felpakoltál egy egész polcnyi cuccot, aztán találsz még 1-2 db-ot szerte, és nem tudod hova rakni :) Jó tudni, hogy diákokat szinte csak éjszakára keresnek, és csak ritkán pénztárosnak.

Pénztárosnak egyébként senki nem szeret lenni. Túl nagy a felelősség, túl sok az árú, túl sokszor nem működik a vonalkód...

A takarítók viszont gázok: egyfelől a felmosólében nincs nekik mosószer, ami gáz, mert így csak maszatolnak. A másik, hogy basznak dolgozni. Én egyszer 6 órán át vártam, hogy feltűnjenek végre, pedig először üzentem nekik, aztán személesen is volt szerencsém szólni nekik!

Vannak jobb és rosszabb fejek bent, de összességében összetartó egy személyzete van, akik segítik egymást, bár nem azért, amiért a Tesco szertné, hanem mert senki más nincs, akire számíthatnának. Az árúházlánc ugyanis teleaggatta a személyzeti rész holmi plakátokkal, amik buzdítják a népet holmi közösségi légkör kialakítására, a vásárlók és egymás feljelentgetésére, meg az elért eredményekre / hibastatisztikákra (amit a dolgozók követtek el, nyilván). Ja, és ha egy árú selejtes, akkor annak a hivatalos megnevezése "lopott", nem hibás / rosszul tárolt stb. Naszóval a kiírásokból kiderült, hogy heti 150 millió forint a bevételük, hogy a szerencsétlen pénztárosok nem tudják fejből az összes termék vonalkódját (hát nem borzasztó hiányosság???), és hogy az elérendő célpok közül leginkább a bérekben van elmaradása a cégnek :)

Szóval a T. T. (tisztelt tesco :) ) nem olyan borzamas hely szerintem, az új termékeik sem hozzák el számukra a megváltást, a magyarok nem amerikaiak (a vezetés amúgy angol), a biztonságiőrök itt is szívesebben neteznek, minthogy a kamerát bámulják, ugyanakkor nem feltétlenül kell rögtön elutasítani valamit, csak azért mert tesco.

Ja, diákoknak ruha nem jár, csak biléta, tollat kérésre sem tudnak adni (kivéve a recepción, de at csak helyben használhatod), annak ellenére, hogy hivatalosan nem jár szekrény ha időben érkezel, vagy nem vagytok túl sokan akkor jut mindenkinek lakattal, valamint adnak helyben zsilettet -ami nekem nem állt kézre, ezért sajátot vittem, ami sokkal jobb megoldás szerintem, és ők meg beengedik (azért mivel épp törvényes méretű pengéről van szó időnként aggódtak a biztonságiőrök, de mihelys látták rajta a matricát, ami azt jelenti, csekkolták a recepción, azonnal békénhagytak. Ha figyelnek, a biztonsági emberek (az 50 feletti bácsikról nem tudok nyilatkozni) igenis értenek ahhoz, amire felvették őket - HA épp teszik a dolgukat.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr61166288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása