HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Híres mágikus fegyverek

2007.12.08. 20:05 twillight

Nem név szerint, hanem tulajdonságra. Mindez legendák alapján, semmi real.

- rúnafegyverek: a "legközönségesebb" típusuk. A rúnák határozzák meg, mit képes a fegyver. A rúnák lehetnek védelmezők, vezethetik a kezet, jelölhetik a forgató patrónusát (pl. egy istent). Elég közönséges, nem kíván küülönösebben semmit a használótól.

- "vámpír": ez azzal hogy sebet okoz erősíti a használóját (a használón oozott sebek nem számítanak!)

- a "megsemmisítő": ezekről úgy tartják, hogy olyan gonosz mágia halmozódott fel benne (pl. mert egy egykori híres forgatója hihetetlenül kegyetlen volt, sok embert lemészárolt vele), hogy nem csak a testet, hanem a lelket is megsemmisíti, ezáltal megfosztva az áldozatot annak lehetőségétől, hogy istene elé járulhasson (aka. a menyországba jusson)

- aurával rendelkező fegyverek: ha forgatója azonos hullámhosszon rezeg a pengével (azonos tulajdonságokkal bír, mint amivel a pengét felruházták), akkor a efgyver szinte magától suhan, és esetenként különböző színű aura ragyoghatja körül (esetleg lángolhat)

- lélekkel felruházott pengék: olyan erős varázslatot öntöttek a fémbe, hogy a kardnak éppolyan (bár egyszerűbb) lelke van, mint egy élőlénynek. Ez általában kedveli a harcot, de nem feltétlenül. Bármilyen tulajdonsággal rendelkezhet. Egyes esetekben kommunikálni is képes lehet azzal aki megfoja. Esetenként hangot is hallathat (sikoly, hördülés, sziszegés)

- "a daloló halál": ez a fegyver annál hangosabban "dalol" (zümmög egy hangot / dallamot, esetleg elektromos zúgás?), miél hevesebben dühöng a csata. Használóját szinte legyőzhetetlenné teszi, ellenfelei szívében félelmet kelt a hatás. A kard maga nem vérszomjas, inkább mintha a harc dicsősége keltené életre. Sosem hallottam olyan leírásról, miszerint egy ilyen fegyver harcra, vagy harc folytatására késztetné használóját.

Merthogy egyes fegyverekről az hírlik, hogy forgatásukkor használóján "a bersekerek dühe" uralkodik el, és nem nézik, kit ölnek, sőt sokszor addig meg sem állnak, míg elérhető távolságban talpon van bárki. Egy speciális válfaja ennek azok a pengék, amikről azt tartják, hogy amennyiben előhúzzák a pengét (tehát teljesen, nem csak meglazítás, ami kb. egytenyérnyi penge előhúzását jelenti), akkor annak "vért kell kóstolnia" mielőtt ismét visszatennék hüvelyébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr72257228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása