HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

tulpa

2007.12.05. 09:01 twillight

A tulpák az elme gyermekei. Úgy mesélik el kell képzelned egy élőlényt.

Ember alakút szoktak, vagy nagyjából ember alakút. Vizualizálnod kell őt.

Tedd ezt teljes magányban, egy sötét helyen. Bár Szepes Mária Vörös oroszlánjában egy szobrot keltenek életre sikerült megszereznem az egyetlen fehér ember könyvét (egy nő, most nem keresem elő, legfeljebb külön kérésre), aki állítólag sikerre vitte ezt a technikát.

Jelen esetben önálló létezőt, élőlényt teremthetünk, nem saját magunkat vetítjük ki.

Ha minden részletében tökéletesen sikerül elképzelnünk, és olyan természetessé tudjuk tenni a magunk számára, mint bárki "valós" személyt, akkor - állítólag - mások számára is látható lesz. Bár talán csak "halványan, mint egy felhő", vagy árnyék. Nem törődve a logikával, vagy a józan ésszel 24 órán keresztül életben kell tartanunk teremtményünkben vló hitünket. Úgy kell viselkednünk, mintha számunkra valós személy lenne. És állítólag sima vizualizáció az egész. És skierülhet.

A történet úgy tartja, a tulpák megidézőjük halálával eltűnnek. A sztori másik része azt mondja, a leghatalmasabbak tulpái még az után is megmaradnak egy ideig, és elvégzik feladatukat.

De a dolog elképzelhetetlen veszélyeket rejt magában. Mert idézzünk a létbe bár egy tökéletes embert, vagy akár egy istent, egy idő után szabadságra fog vágyni. El akar majd szakadni tőlünk. És ezért ellenségünkké válik, mint egy kamasz.

Mivel ezeket a lényeket próbaként, vagy meghatározott céllal, esetleg familiárisnak (személyes segítőnek) hozzák létre a fenti "mellékhatás" minden esetben létre is jött, állítólag. Azaz meg kellett szűntetni a létezőt. Ez állítólag még nehezebb feladat, mint létbe hozni. szerintem azért, mert ha sikerrel jártunk agyunk már tudatosan és tudat alatt is valós létező dologként kezeli őt. De még ha tökéletes uralmunk lenne is agyunk felett, mivel mágiát hatsználtunk, életet öntöttünk formába, és az ragaszkodik létéhez, ezért küzdeni fog. És bár mi teremtettük, félig-meddig független mitőlünk.

Azt mondják, csoportosan is létre lehet hozni ilyet. Ha sokan hisznek ugyanabban a formában és alakban (jellemben), akkor egy több forrásból táplálkozó hatalmas létezőt kapsz. Szerintem egy hagyományos istent. Ezért nem halnak meg az istenek. És pont ezért halandók.

Azt is mondják, egy ember több tulpát is létrehozhat. Végülis ha egy sikerült a fennmaradása nagyjából automatikus kell legyen, így nem látom okát, hogy ne lehetne.

Azt is rebesgetik, hogy a tulpák létrehozhatnak egy következő generációt ugyanazon a módon, ahogy ők keletkeztek. Nincs ismeret arról, hogy ezek az újgenerációs tulpák hogyan működhetnek.

Én azt tanácsolom, ha ilyesmivel próbálkoznál valaha is NE kösd magadhoz a teremtményedet. Hagyd, hogy elmenjen. Engedd neki, hogy ne térjen vissza. Csak reménykedj benne, hogy hálás lesz, és nem hagy magadra. De tudd: még a tudatalatti kötődésed is befolyásolja a rítust. Ha nem muszály inkább meg se próbáld kivitelezni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr24252963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2008.11.06. 18:05:42

HHHHHHHHh... hol lehet reszletesebben ennek utannezni?

twillight 2009.04.07. 22:17:25

Utána lehet nézni. Egy (amerikai?) nő járt Tibetben, lényegében ott is maradt élete végéig, és írt/írtak ról egy könyvet. Ki is jött magyarul, vmi vén tibeti volt az elején és narancsszínű a borítója, legfeljebb A5-ös kötésben.
Sajna a címe nem ugrik be, és hirtelen a könyvespolcon sem találom.

Evofyn 2009.11.25. 21:39:49

vmi olyasmi rémlik hogy Magic and Mystery in Tibet.
nem tuti de vmi ilyesmi. egyébként tudom mért kérdezed.
Valószínűleg sosem sikerül tulpát teremtened. Próbálkozni persze lehet.
egyébként a hölgy francia származású és a tulpája agresszívvá vált.
Azért sok sikert:D

tulpaman · http://www.tulpa.lapunk.hu 2010.02.19. 17:53:26

Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességről kelettel kapcsolatban a lapomon a www.tulpa.lapunk.hu-n olvashatsz.
süti beállítások módosítása