HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Nem vagyok IDEGES...

2007.05.14. 10:55 twillight

Csütörtök óta nem alszom. Próbáltam felhajtani tételeket ugyanis. Mert tankönyv nincs. Előadásfóliák nincsenek. Forrás nincs.
Ellenben a tételek közt olyan kérdés is van, mekkora lesz ez-meg az JÖVŐRE. Persze, ki lehet dolgozni ezeket is, ha:
- a heti 2 órásra tervezett tárgy mind a 4 óráján részt vettünk
- ezeken mindent leírtunk szó szerint (az aptróbetűs részt és a 150 ponttal átnyilazott fénykép-ábrákat is beleértve)
- bejáratosak vagyunk a MG. minisztériumba (a Szent István egyetem Növénybiotech szakjáról van szó), és ott készséggel bármikor rendelkezésünkre állnak úgy egy héten át
- bejáratosak vagyunk Magyarország 2-3 biotech laborjába (az 5-ből)
- nemzetközi kapcsolataink is vannak elit professzorokkal (minden tételhez 1 szakértő)

Ehhez jön, hogy a tételek 1-az-1-ben az államvizsga tételei is lesznek, ugyanúgy is kell előadni - csak mintha több lenne belőlük.

Na de megvan, holnap elő is adhatom. Persze délben még le kell vizsgáznom valami másból.
És talán másik 2 tárgyból is csak holnapra adtak ki időpontot (4 hét időtartamban tényleg nincs belőlük másik!).


No, ha már belekezdtem szapulni ha nem is írom le az egészet, de ha valaki erre az "egyetemre" akarna jönni, annak pár elrettentő sztori, merthogy az élet nem prospektus:
- Talajtanból egyszer kiírták, hogy nem vizsgázhatok. Kérdem, miért? Azt csak a gyakorlatvezető tudja. Az hol van, hol tudom elérni? Haiin nyaral() (egész komolyan, nem csak úgy mondom!), és nincs telefonja sem. No comment.
- Minek vannak (tömegével) olyan tárgyaink, amiből minden magyarázat nélkül 5-6 oldal latinszót (fajnavek) kell benyalni, és ebből (a teljes anyagból) 2-szer beszámolsz (= felelsz), meg ugyanaz a vizsga is? A növényvédelemtani tanszék tárgyai (másfél évig bejársz rájuk kötelezően) mind ilyenek.
- Minek van ALAPOZÓ tárgyunk még 5. évben is? (Alapozó tárgyaknak az lenne a lényege, hogy megkedveltessen veled egy szakirányt, amit 2. végén, 3. elején kell felvenned.)
- Nem, nem kaphatod ki a ZH-id (= dolgozat), se semmit, amit beadtál. Ellenben ők nyugodtan mondhatják, hogy a) elvesztettték b) sosem adtad be, azzal az eredménnyel, hogy a) csináld újra (és fizess) b) vesztettél 1 évet.
- követelményrendszer ált. pofára megy, tanterv nincs (eljutunk amíg eljutunk, de vizsgázni mindenből kell, tételsort vagy kapsz, vagy nem), a tanszékek még azt sem tudják náluk ki tanít, nemhogy egyeztetnének tanszékek közt, ki mit tanít, hol tart stb.
- van olyan tárgy, amiről a dékán is tudja, hogy teljesíthetetlen. Persze sose tesz ellene semmit (évfolyam 2/3-a buklik). Ilyenek: biotechnológi, szarvasmarhatenyésztés.
- de volt olyan is, hogy a HÖK vezetője (=Diákönkormányzat), a dékán és a dékánhelyettes előtt kezemben pecsétes, dátumozott dékáni engedéllyel a Vállalatgazdaságtan tanszék vezetője szó szerint leordított, hogy őt aztán nem érdekli semmi, akkor sem enged vizsgázni.
Kitaláltátok: senki nem emelt szót a kirohanás ellen, és csak a kreditrendszer mentett meg az évismétléstől...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7775567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása