HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

A Loch-ness-i szörny

2007.06.14. 14:58 twillight

Én meg waczak vagyok itt nyelvtanból, és nem használok szövegellenőrzést sem. Shame on me, mondja az amerikai.

A fenti lényről azért írok, mert a keresőkifejezések közt volt, amivel erre a blogra találtak. Nem szeretnék csalódást okozni, ezért íme az, amit gyakorlatilag érdemes tudni róla:

A tó Skóciában van. Nem túl nagy. Az állat méreteit és a tó élővilágát tekintve nincs elég hely egy ilyen nagy ismeretlen faj fennmaradásához. A feltételezések szerint egy kb. 3-5 méteres őshüllőről van szó, ami ragadozó, kisebb halakat (max. egy hazai ponty) eszik. Kutyákra, emberekre nem veszélyes. Színe mocsárzöldtől az iszapszürkéig lehetséges. Hosszú nyaka van, arányaiban kb. mint egy struccnak. Feje lapított. Állítólag több majdnem-fénykép ábárázolja, de soha semmi perdöntő. A tavat többször átvizsgálták fenékhálóval és szonárral. Ezekkel nem találtak semmit, de ez nem mérvadó, mert a hálót ki kell néha szedni, gazdag az aljnövényzet (ti hínáros, mint a fene), és az alzatban sok a barlang.

A feltételezés azért nem halt ki soha, mert nem zárható ki egy összeköttetés a barlangok által a tó és a tenger között.

Egy adat, amit jó tudni: egy vadon élő állafaj ahhoz, hogy biztonságosan fennmaradjon 500 példánnyal rendelkeznie kell egy földrajzi térségen belül, de ez a szám semmilyen módon nem mehet 300 alá ha tartósan fenn akarnak maradni. Ez alatt csak mesterséges beavatkozással fenntartható egy faj. Ennyi álla sose férne el nessikből abban a tóban.

Az egyetlen, ami remnyt adhat, hogy nem angolok terjesztik a legendát. Nekik azóta nem hiszek, hogy láttam a Stonehange-t. Annak a köveit akár emberi erővel, szánon el lehet húzni véleményem szerint. Hát ha még kerekeket is pakolunk alá, annál könnyebb a dolgunk.

És azt tudtátok, hogy Angliában a mai napig nem találták fel az alábbi dolgokat:

- utcai szemetes: a szemetet a metró-újság tartóiban gyűjtik, mióta van olyan. Ezek szerint azért zavarja őket...

- kuka: a szemetet nylonzacskóban tárolják a házak előtt egész héten, amik könnyen kiszakadnak. Hegyekben áll a szemét az utcán.

- kereszteződés. Nem csoda, hogy a körforgalomra voksolnak, ugyanis náluk az utak egymás felé tartanak, aztán csak úgy összefolynak. Nem úgy, mint bárhol máshol, ahol mérnökök négyzetesen tervezik a kerszteződéseket. Tök káosz. Az is nagy élmény, mikor egy sikátor méretű utcába (a városrendezés a kalózkorszak óta nem alaklt át) befordul egy emeletes busz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr898629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása