HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

A történelem másik oldala

2007.06.23. 23:21 twillight

http://www.eizcgi.de/humor/fahrschule.html

Vegyük előre a jófiúkat!

A kereszténység

Azért alakultak, mert a Római Birodalom szemét volt. Sajna nem vesztek ki azzal együtt. Először elpusztítottak minden kultúrát Európában. Miután ezzel sikeresen végeztek, és megvetették lábukat az anyaföldön szépen fenntartották és tökélyre fejlesztették a rabszolgaság intézményét, és kiírtottak minden törekvést, kultúrális és vallási hagyományt Afrikában, és az asszonyoktól elvettek minden emberi létre alkalmas feltételt. Mert ugyan hivatalosan nem volt addig se (sok) joga a nőknek, de valójában ők kezelték a család pénzügyeit, a háztartást, szóval elég jelentős befolyásuk volt a mindennapi és politikai életre, amibe itt nem mennék bele bővebben.

Meg is szakítottak ezen kívül minden kapcsolatot az olyan normális, nagy kultúrákkal, mint az arabok és a Kelet.

Mivel nem volt kivel játszaniuk, és a pestis, kolera, lepra nem volt elég számukra kitalálták a könyv- és boszorkányégetéseket. Ettől végre fogyott a nép, és mivel az összes oktatás egyházi privilégium volt, már mahjdnem tökéletes volt a rendszer. A tökéletesség érdekében már csak mindenféle alapon pénzt kellett beszedni, és kiátkozni mindenkit (ami egyet jelentett az elégetéssel rövid időn belül) aki nem fizetett. Meg tudom érteni az angolokat, miért alapítottak saját egyházat...

De mivel az ember egy idő után elunja az állandóságot, hát megszervezték a megnyerhetetlen Keresztes Háborúkat, mivel azok a szurtosképű arabok kezdték visszacsempészni a görög/római/egyiptomi időkből fennmaradt feljegyzéseket és technológiát.

Később "felfedezték" Amerikát (kár, hogy Colombus térkép alapján ment, szóval hogy miért övé az érdem... azt mindjárt megmondom). Ott aztán rögtön kiírtottak mindenkit, akit értek, és megsemmisítettek minden kultúrális emléket az utolsó papírfecniig. Olyan szinten, hogy kibaszott 50 méter magas piramisokról akár 10 centi mély faragásokat vakartak le, pedig azok az egész épület minden centijét borították. Fasza. Mivel rabszolgának az itteniek nem voltak alkalmasak a fehérek a helyiek kínzásával voltak kénytelenek szórakozni. Egyes ilyen szokásokat, mint pl. a skalpolás az indiánok bosszúból átvettek.

Ázsiát is sikerült meghódítani beszivárgással a Jezsuitáknak. Olyan harcok jellemezték ezt a korszakot, mint a boxerlázadás, vagy az ópiumháború.

A modern korban a náci németország támogatását, a pedofil papokat és hasonlókat hozhatnánk.

Majdnem el is felejtettem megemlíteni, hogy a cölibátus következményeként a papok közt a homoszexualitás, a szadomazohizmus, a szodómia és az orgiákba torkolló feketemisék kvázi olyan sebességgel terjedtek, mint maga a fekete halál.

 

Most pedig a másik oldal:

Hitler 3. Birodalma

OK, a faszi őrült volt. Mi több az egész bagázs faszokból állt. De mint mindenkinek, nekik is megvoltak a maguk hősei. És amiről senki nem beszél, hogy a 20-21. század mai formája valójában nekik köszönhető.

És most nem csak az olyan áttételes következményekről beszélek, mint a penicilin véletlen felfedezése a haláltáborokban. Ó nem.

Csak felsorolás szinten: feltalálták a giroszkópot, ami a modern repülőgépek és nagyobb teherbírású gépek alapvető alkatrésze. Feltalálták a sugárhajtóművet (lökhajtásos repülők). Kifejlesztették a hangsebesség feletti repülést (nem mondom, hogy jól ment volna nekik, de az már csak idő és finomítás kérdése, nemigaz?). Kifejlesztették a lézert. Náluk jobb radart senki nem gyártott (az másik kérdés hogy egy ostoba elméletük miatt sosem voltak képesek megfelelően alkalmazni a technológiát). A tankokkal való hadviselést ők alkalmazták először sikerrel (előtte is léteztek tankok, de ált. túl előrerohantak). Kitalálták a lángszórót. A vegyi hadviselést. A gázálarcot (miután a mustárgáz szétmarta az ő osztagaikat is). A helyből felszálló repülőgépeket. a látótávolságon kívüli (gépi) hadviselést. az űrhajózás alapjait. A születésszabályozást. A szemszín esztétikai megváltoztatását - ezzel a plasztikai sebészetet (feséket injekcióztak a szembe, azaz nem kontaktlencsét használtak, a megoldásaikkal mindíg a véglegesre törekedtek). Valamint a modern sebészetet - erre volt jó a sok élveboncolás, a légüres, vagy nagyon hideg/meleg térben való túlélés idejének mérése, a tüdő/szív/egyéb szervek kivágásával pedig lehetővé váltak a szervátültetések. Persze túlzásba estek, mint a hülyegyerek, meg volt az az érthetetlen gázosítási mániájuk, de hát ki tökéletes? A számítógépek fejlődése is az ő nevükhöz köthető (ha nincs az Enigma ma is terem méretű lyukkártyás szörnyeket használnánk, már amelyik cég meg bírja fizetni), és egy másik megfejthetetlen kódrendszer is köthető hozzájuk (az amerikaiak navajo kódfejtőire gondolok). Az emberi erőforrásokat képesek voltak a végletekig hajszolva felhasználni, és így akár egyetlen hónap alatt kivájni egy rohadt hegyet, és berendezni benne egy hadigyártósort. Persze morálisan nemigen elfogadható annyi embert feláldozni, de ha azt vesszük, hogy értéktelen hadifogjokról volt szó, akikből naponta termeltek sokszorannyit, és egy akkora áborúban hatalmas előny a gyors hadianyagtermelés, akkor igenis jó döntés volt. Főleg ha hozzávesszük, hogy a mai kormányok sem jobbak, legfeljebb kevésbé nyiltan csinálják ugyanezt...

Engem lenyűgöz a történelemnek ez az oldala...

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr5104630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sickb 2007.06.30. 04:25:04

nemtom ki irta ezt a cikket, de 1 brutalis seggfej.
ok ok, szep es jo, 1 darabig igaza van.

de oreg! ott emberek ezrei csak azert halt meg, mert 1 embernek zabszem volt a seggeben! kivancsi lennek mi lenen a velemenyed, ha a te csaladodbol valaki is reszt vett volna ennek a pocsnek barmej "ksierleteben"

S4int 2007.06.30. 11:18:23

Te egy ritka nagy fax lehecc, hogy ilyen hulyesegeket irkalsz. Enigma pusztan csak kodolt s a szamitogep fejlodesehez semmi koze sem volt. A langszoro meg ki a faxnak hianyzott? Meg a tobbi baromsagod... Az igazsag ebben csak annyi hogy a haboru serkelte a tudomanyok gyorsabb fejlodeset, mint mindig is. Amiket viszont Te osszekotsz itt az nagyon nagy gyokerseg.

Izé 2007.06.30. 11:25:22

Hááát!!!
Érdekes megközelítés!!!
A Radart az engolok találták fel, sőt a modern kori vízöblítéses WC-t is!!! Tapsoljuk meg érte hiszen jelentősen csökkent a járvány veszély ennek következtében és micsida haladást tett lehetővé közvetve ez az aprócska higéniai újítás!!!! MEGVÁLTOZTATTA A VILÁGOT!!!
A keresztényekről szólva... én is modnnaék szubjektív véleményt de hangsúlyoznám hogy cska én gondolom így.
Az jézusikereszténység önmagában nagyon szép hit, ha lefordítjuk mai nyelvre egy bizonyos fokú modern liberális gondolkodást takar, persze nem minden tétele: pl tolerancia=felebaráti szeretet, mondom hit mert bármi ami vallássá vagy egyházzá növi ki magát az erősen torzul és innentől kezdve sok igazság van abban amit mond a cikk de mégse teljesen. Ugyanis az egyzaserű követők tényleg elhitték hogy ha gyilkolnak megtisztulnak, és mivle tényleg tlejesen síkhülyék voltak vagy politikailag érdekeltek (esetleg mindkettő) első esetben nem lehet rájuk róni ezt a bűnt... persze modern gondolkodással ez nehezen felfogható! De gondoljunk CSak hitlerre, több 10 millió embert tartott a kezében vagy mint hű követő vagy mint megfélemlített szolga... Én is gondolom úgy hogy sok mindent köszönhetünk a 20 századnak és hatalmas árat fizettünk érte, de hogy megérte e nem is érdemes godnolkodni mert meg történt. de nem a harmadik birodalom, és nem is semelyik másik orzság nem "váltotta meg" ily módon a világot. A háború mindig újításokat kéynszerít ki mindegyik félből, egyzserűen csak ekkor volt a nagy robbanás a techikai fejlődésben...
A helyedben én nem hangoztatnám a hülye teoriáda mert így teljesne hibás... és nagyon unszimpatikus

Cs 2007.06.30. 12:11:06

Ha nem vagy kereszteny es nem iteled el a nepirtast, akkor eleve csak rossz ember lehetsz. Akkor is, hogy ezek az axiomak sem a fejlodest, sem a tisztanlatast nem tamogatjak...

Az emberek tobbsege kispolgar, elfogultan alulinformalt es hat hulye is. Nembaj.

Inkabb Veled ertek egyet, mint azokkal, akik nem.

Fyg 2007.06.30. 13:04:34

S4int-el ugyanarra gondoltunk a cikk olvasása közben: minden háború technológiai újításokra ösztönön.

Beleolvastam a nemrég linkelt dologba is, és hát az is egy ritka ostoba dolog. Annyiban egyetértek, hogy elítélendő a jelenlegi németországot, és a ma élő németeket büntetni egykori dolgok miatt. Persze az ember már csak ilyen mocsok szemét szar, hogy előítéleteket gyárt, és erre veri ki egy sötét sarokban.
Visszatérve: minden más, amit bizonygatni próbál, az egy otromba manipulációs kísérlet. Egy szar.


az angol wcről pedig csak annyit, hogy nagy ujitás volt valoban, meg higiénia, meg minden, viszont ennek az apró dolognak köszönhetjük vizeink állapotának folyamatos romlását. Kérdezz meg egy ökológust, ha nem hiszel, és egy teljes napon keresztül tudja sorolni az ebből fakadó problémákat, és a módszereket, amikkel próbálnak küzdeni ellene.

hejesiro 2007.06.30. 22:20:44

a fogolyt ellipszilonnal kell írni. amugy huja kocsog

laci 2007.06.30. 22:58:37

fordulj be kicsit, aztán pedig szégyelld el magad!

Izé 2007.07.01. 09:52:34

Fyg :D Valóban!!! Ez egy nagyon jó észre vétel, viszont én csak annyit mondtam hogy megváltoztatta a világot, nem azt jó irányba vagy rossz irányba. De könnyű belekötni az emberbe ;-) Akkor hazsnálj bilit!! Remélem nem nekem írtad, hogy a mai németeket okolja valaki a rémúlt dolgokért, mert ha igen akkor nem ezt akartam mondani. Én elítélek minden fajta szélsőséges gondolkodást, nekem a náci és a komcsi egyre megy...

twillight 2007.07.02. 21:10:02

1) én írom
2) nem javítom a helyesírást, shame on me
3) elítélem a népírtást. De azt hiszed, ma nem folyik ugyanaz? Csak most nem nyílt háború formájában. De többen is halnak bele!
4) radar: nem ondtam, hogy a németek találták fel. Csak azt, hogy a radartechnológiájuk nekik volt a legfejlettebb.
5)"és mivle tényleg tlejesen síkhülyék voltak vagy politikailag érdekeltek (esetleg mindkettő) első esetben nem lehet rájuk róni ezt a bűnt... "
Dehogynem. Mert az egyetlen valódi szabadság a személy választásának szabadsága.
6) a bejegyzés célja pontosan az első komment kiváltása volt.

Örültem nektek! Ma még 2 bejegyzés várható (pl. befejezem a voodoo-s részt).
süti beállítások módosítása