HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

Sziget - jelentés: ami az újságokból kimarad(t)

2007.08.11. 17:17 twillight

Végső soron Pink és a Skinny Puppy érdekelt, a többi csak ráadás a nap ráérő részére.

Ennek ellenére a programok élvezetesek voltak, azt mondhatni, a hagyod magad sodortatni az árral, és hajlandó vagy vakon is beleugrani bármibe. Így pl. várakozás közben "a kis zöld lavór" c. "előadásra" is beugrottam (vicc, hogy 80% külföldi jelenlétében a kikiáltója nem tud egy mukkot sem más nyelven). De odabent találkoztam Kamarás Ivánnal és Szabó Győzővel is - majdnem kudarcba is fulladt az egész, mivel inkább álltam volna neki ujjal mutogatni, meg autogrammot kérni. Aztán inkább hagytam őket :)

Nos, igen: a Sziget már nem ugyanaz, ami 'egykor' volt: inkább hasonlít egy miniatűr városra, ahol magyar szót szinte nem is hallani, mint egy fesztiválra. Ez valahogy lelombozó :(

A külföldiek seregével viszont most nincs nagy gond: angolul beszélnek, és kevés köztük a német - ők mindg mindent tönkrezúznak, ahol csak jelenvannak.

A legnagyobb gondot a sátrak felszámolása jelenti. Lehet bármennyi járólapjuk, akármennyi fellépő, ha elered az eső, akkor az egésznek annyi, mindenki szarráázik, pedig minden talpalatnyi fedett hely foglalt. Ezen kívül a fedett részek alá max. a népesség 2/3-a fér be, a többiek áznak (még ezután is, hogy aki tehette kocsival elhajtott.

(Hát igen, akinek nem jutott hely, aszondta, bassza meg, buli vaaan!)

Ez a másik: annyi a kocsi, mint a normál utakon. Civil kocsik, járőrkocsik - nem a fellépők kamionjai.

A fellépőkröl is "ejtenék néhány szót". A szervezők pl. a apán dobolócsoportól elfelejtették megkérdezni, mégis milyen hosszú a műsor. Tök amatőr dolog. Kiírták őket 16.00-ra, de a kezdést végül emiatt 16.20-ra rakták. Ez viszont, hogy a befejezés ideje volt adott azt is jelenti, hogy minden elkövetkező fellépő csúszik (ők kezdték a napot).

Mellesleg ez nem a fellépő hibája volt, és tök aranyosak voltak, ottmaradtak fotózkodni, beszélgetni, nem rohantak el, mint a Nagy Nevek. Ez pont az volt, amiért az embör a Szigetre kimegy, hát nem?

A Zúzda színpad érdekes, mert teljesen nyitott, és trash-metált nyomnak, azaz zúzás, hörgés ezerrel. Érdekes kezdeményezés. Sokkal poénosabb visszavágás a Pannonnak, mint az a buta tábla. Volt itt egy "Eternal Bleeding" nevű banda, a főarc erőst hasonlított Ford Fairlane-re (film), és mielőtt levonultak közölték, hogy nem rohannak el, lehet tőlük pólót, egyéb értéktárgyakat kapni, csak szóljanak neki (nem tudom, ez pontosan hogy működött, mert rohantam át a My dying bride-ra, amiből csak 1 számba hallgattam bele, azt is a WC-ben, de szar volt, így mentem inkább helyet foglalni a Pinkre).

Borzasztó nagy problémát jelent, hogy megszűntették a vízcsapokat (ellenben minden talpalattnyi hely bűzlik az instantwc-ktől). Szerencsére a zuhanykocsikban (a zúzda és a hammer (a két metálsátor) között van fogyaztható víz. A Hammernek ráadásul saját külön csapja is volt a bejáratánál, ami nagyon jól jött, mert 100-/dl egy gyümilé, és egy normál ital (ha nem Coca terméket kérsz) 500-nál kezdődik, ami nem magyar emberre van tervezve. A hot-dog ára is felment 500-ra.

Ami megfizethető, az a lángos (sajt+tejföl 300-), és hasonló árban lehet venni kaját valami indiai kifőzdében (ahol a Krisna-sátor volt, ami most nincs). Többféle fogásból választhatunk.

Ajándéktárgyak: minden szart nyakunkba sóznának egyesek. De tényleg szinte bármit. Ami viszont jól jött az a magyar(?) hagyományos fegyverzet sátránál osztogatott ellenzős satyek. Kis helyet foglal, és véd az esőtől is, és mégse az otthoni szalmakalapot kell szorongatnunk a szélben és tömegben.

Tömeg az van. Szerintem mindenhol a max. létszám fölött bír összegyűlni a nép. Viszont felhívnám T. Szülők figyelmét, hogy családostul, kicsi (15 év alatti) gyerekkel ne akarjanak már beállni az 5. sorba, mert veszélyes, és ZAVARJA A TÖBBIEKET. Használják légyszi a kivetítőket nézgelődésre. Azt sem tudom, a 180-220 magas emberkék miért akarnak beállni mindenki elé. Ők középről is ugyanannyit láthatnak, mert baszomra kimagasodnak a tömegből! És hajlamosak letaposni az átlagembert Grrrr. Vonatkozik a "kotródj" felkiáltás a hivatásos fotósokra is. Szerintem engedjék őket a "zenekari árokba" az őrök közé (nem kell aggódni Mr. Kétajtósszekrény nem keveri őket a társával, mert nem kopaszok, a közönséggel sem, mert akkor kamerákat lengetnek néha, mint egy-egy kivetítő).

Jut eszembe: kamera: mindenki cspáol pici mobiltelefonnal, aztán reménykedik. Egy fellépő alatt max- 13- szor illik magasbaemelni a gépet, nem töbször. Az a marha meg szégyellje magát, és mégis mit hitt, aki kamerával civilként egy egész koncertet fel akart venni az őrjöngő tömeg közepén! Kb. 10 mp alatt letarolták, hihi.

A "legfrankóbb buli" jelzőt idén a Skinny Puppy érdemelte ki. Sajna az ottani képeim nem sikerültek afény miatt.

Aki képes volt várni 2 számot, az azt is megélhette, ahogy előkerült az énekes a paraván mögül, merthogy addig ott lebzselt. Eszméletlen showt nyomott le, nem is metál, hanem performance színházi előadás volt ez. Akit érdekelnek mostani beöltözései volt neki egy pár: zombiként kezdett (közben csövek lógtak ki belőle - kis Frankeinstein beütés), a paraván mögött volt töviskoszorús Jézus, majd ezt továbbfejlesztve valamiféle szörny (l. a képet). Végül szitakötő lett: egy átalakítitt gázmaszkban arról énekelt (az egyetlen lassú szám), hogy vagy túl magasra repül, vagy gyertyalángba, vagy lefújják Kemotoxxal. És akkor le is fújta magát élesbe' Kemotoxal. Gyors átöltözés után pedig nyomott egy bónusszámot még.

Volt ám bosszantó dolog ég ezután: az eső még sehol nem volt, de az A.Ászok színpadon már tudták, hogy A. Cannibals, Ganxta Zeli, és aki még utánuk jött nem fognak fellépni. Ez mégis milyen eljárás, kéremszépen? Kártérítés?

Aztán ott van még az épületek tájolása: a szél északról fújt végig, az épületeknek mégse a déli oldala volt nyitott. Ez tervrajzon nyilván jól mutat, de egyáltalán nem praktikus, ugyebár. A tejbár jó ötlet volt, de az a csokornyakkendő ... elég ratyi. Viszont Macskafogó II. december 20-án a mozikban! Persze hisszük, ha látjuk, olyan régóta ígérik már... No, de itt vetítették a Macskafogót promóciós célzattal. A gond a monitor tájolása volt: a naptól szart se lehett látni. Ötlet = jó, megvalósítás = pocsék. Már megint.

Viszont pozitívumként írható fel, hogy A.Ászok színpadnál a csodás, de egyáltalán nem vízhatlan nádtető alatt tombolóknak (tüc-tüc zenére) a vihar kellős közepén kerítettek egy élő DJ-t. Van humoruk.

Közben a marha szervezők 30 perc egyre fokozódó eső ellenére sem vonták be a reklám-léggömböket, így feltételezhetően abba csapott bele egy baszomnagy villám. A megssemmisített bombáról (marha turista) nem hallottunk odakint.

Hogy mégse fejezzük be eme sorokat ilyen negatív felhanggal megemlítjük, hogy ismét van Luminárium! Max. 10 perc alatt lazán bejutottam, de még ha dömping lenne, akkor is mindenki be kell érjen 30 percen belül, ami még kibírható. Jó poén, főleg ha be vagy tépve (LSD, ópium, v. marihuána hatása alatt érdekes lenne megtudni, ki hogy éli át).

(u.i.: elméletileg tilos az esernyő, de mégis lehetett belőlük látni (úgy a népesség 1%-ánál). Az esőtől csak a teljesen műanyag malaclopó terítőszerűségek váltak be, minden más átázott. Valaki egyszer kínált simán az úton szemben elmenve egymás mellett vadidegenként félig elszívott füves cigivel.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr30137636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása