HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

érdekességek a Gyilkos Számok kapcsán

2007.08.13. 21:44 twillight

- nincs 2 egyforma ujjlenyomat: erre a természet adja meg a tökéletes kritikát. Csak azt kell megnézni, hány embernek nincs egyáltalán ujjlenyomata (ujjelnyomatvételkor csak egy nagy paca lesz a kép).

Ehhez jön a génösszehasonlítás. A statisztikai valószínűség erre megadva azon alapul, hogy a Föld teljes lakossága egyáltalán nem áll rokoni kapcsolatban egymással, vagy pedig hogy két családnak (nagyapa-unoka leszármazási rokoni fokig) nincs és nem is lehet hasonló génje. Gond az is, hogy random bázisokat hasonlítanak össze (de legalább olyanokat, amik aktív gének, azaz pl. az embernél a kopoltyúkat kódoló gének kiesnek). Gond az is, hogy egy csomóan lesznek donorok (sperma, pete, vér), így a minták beszerezhetőek, ill. az apasági tesztek létjogosultságát is megkérdőjelezi.

Ha pedig teszem azt, 99,99% az esélye, hogy rokonok vagytok, akkor az 1:10,000 arány, a Föld lakossága viszont 6,000,000, ami azt jelenti, hogy egy random ember, ha nem léteznének rokoni kapcsolatok a teszt szerint 6000 közvetlen rokonod lenne, azaz olyanok, akik vagy a szüleid, vagy a gyerekeid. Röhej.

- tűz: egy önálló láng belseje hideg. Tudós elmék persze kifogásolják majd ezt a hasonlatot, de szerintem a dolog a Faraday-kalitkára emlékeztet: ha egy fémtárgyban áram folyik, akkor az áram mérhető a fémtestben, a fémtesten kívül, de egy buborékban (kamrában), ami a fémtesten belül helyezkedik el a töltések összessége 0-át ad, azaz nem rázhat meg a folyó áram.

 

Azaz ezt a csövön belül nem tapasztalhatod. A tornádókban viszont pont fordított a helyzet: azok belsejében a SZEMTANÚK - és nem a lélektelen számítások - szerint fura kisülések tapasztalhatók. Talán statikus elektromosság, mint Szent Elmo tüze...

A tűz esetében a dolog elég hihetetlen, de jól meg lehet tanulni belőle, hova tartsd a meggyújtani valód, vagy a szalonnát tábortűznél. Kell egy fémdrót és egy gyertya. Öngyújtó nem jó, mert mire eléggé felmelegszik a drót szétpattan a gyújtó. Tartsd bele a fémszálat a lángba, hogy a közepén menjen át. A szál forró lesz, szóval valamivel tartsd (tipp: egy fogó megteszi). Ha mindent jól csináltál a szál 2 ponton fog felizzani, és a lángban lévő rész hüvös marad (azért ne fogd meg, túl közel lesz az izzó pontokhoz).

- egy érdekes video a végére:

mármint lenne itt egy video, ha fel lehetne tölteni videokat. Ezekről a jövőben is le kell mondanunk. Sajnálom, kár érte, de meg is értem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr49139301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása