HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

telekinézis - makro, mikro, egyéb

2007.08.13. 19:35 twillight

Bár már sokmindent elmondunk itt e témában (tessék olvasgatni), de fogalmi tisztázások, pár példa, pár magyarázat még belefér, mivel sokan keresik ezt a témát.

A többieknek: Szigetről több infó nem lesz, legfeljebb kisebb hírelemzések. Bocsika, itt csak elsőkézből van infó, és drága a jegy. Amúgy kemény 2 ember rinyál, a többieket vagy nem érdekli, vagy nem érinti a hangerő - tessék tudomásulvenni, hogy 1 hétig némi minimális hangerő nem olyan katasztrófális, poénra kéne már venni. Végülis még hivatalosan is aszondták, hogy idén elég elviselhető.

Ja, ha már "hivatalosan": végre hivatalosan is kkimondták, hogy a németek bunkó, randallírozó állatok! Otthon persze nem mernék megcsinálni. A rendőrök igazán megverhetnének párat. Azzal legalább támogatnák a belföldet :))

De ha már "rend-őrök": tegnapi riportban köcsög rendőr nem behajtott egy sétálóutcába - pedig nem sietett sehova, nem volt bent hivatalos dolga sem... Aztán majdnem elütötte részeg magyar köv. nemzedék egyedét, és "minősíthetetlen hangnemben" "beszélt" velük. Köcsög.

telekinézis:

- nem ismert a hatómechanizmus. A mérések szerint növekvő elektromos és mágneses aktivitás tapasztalható, a szervezetet erősen igénybeveszi - legalábbis a makroPK (PK = pszichokinézis) esetében. Minden esetben acéltárgyat nem érintjük meg, azzal (ma ismert) fizikai úton érintkezésbe nem lépünk; valamint az elmozdulás folyamata látható - lényegében normál mozgást idézünk elő közvetlen érintkezés (kézzel, távirányítóval stb.) nélkül.

- megkülönböztetünk makroPK-t és mikorPK-t. A makroPK-ra kevesen képesek, vagy sok gyakorlást igényel a legkisebb eredmény is. Megbízható, reprodukálható eredményt 2 esetben tudtak mérni makroPK-ra: az egyik egy sima üveglapon egy sima üveggolyót "rakott" arrébb asszem 0.3 miliméterrel, max. naponta egyszer, vízszintes felületen. A másik egy ... (ha minden igaz) európai nő egyszer besétált egy laborba (ami nyilvános "parafenoménok jeletkezzenek felhívást tett közzé), és közölte, hogy ő képes a mágnesekre hatni. Kapott egy iránytűt üvegburával lefedve (ez az üveglapos határolás a ivatalos kísérletekben általános), majd nekiállt koncentrálni. Izzadt, talán hörgött is egy picit vagy másfél órán át, és nem történt semmi. Aztán gondolom lanyhult már picit a figyelem (utalás a "valóság fixálása" dologra), aztán a cucc megmozdult, és onnantól arra fordult, amerre a nő ment (felé fordulva koncentrálva). A legdurvább kísérlet vele az volt, mikor egy tojás fehérjét és sárgáját kellett szétválasztania, amit egy befőttesüvegnyi sós vízbe ütöttek. Sikerült neki, de nagyon legyengült, több kilót vesztett, és átmenetileg (vagy egy hónapra) megvakult (csak szürke homályt látott, ha jól emllékszem olvasmányaimra). Ennél az utolsónál teljesen és tökéletesen ki volt zárva minden csalás lehetősége, annyi szkeptikus, paranoid, őt megcáfolni akaró tudós vette körül.

- mikroPK: manapság kezdik megkérdőjelezni, hogy valóban PK történne. Ez az, amikor egy véletlenszámgenerátor előtt ülsz, és egy bizonyos eredményre koncentrálsz. Az eredeti elmélet szerint itt a kibocsátott atomokra/elektronokra kell hatnia az alanynak, azaz olyan könnyű dolga van, és a feladat annyira statisztikai jellegű, hogy egy átlagembernek is meg kell tudnia birkóznia vele. Ez végülis igazolódott, de mivel volt olyan kísérlet (szigorúan objektív és ellenőrzött) aminél a számkidobást feleslegesen túlbonyolították, sőt olyan is, amelyiknél a számgenerálás már előző nap megtörtént felmerültek oksái és egyéb kételyek, hgy ez vajon valóban pszichokinézis-e, vagy valami más. Én "a valóság befolyásolásá"-nak hívom.

Megjegyzendő, hogy a kísérletezők a mágneses hatások kiküszöbölésére előnyben részesítik a fa tárgyakat, mint a gyufák és gyufásdoboz. Amit keresni szoktak az elrejtett mágnesek és cérnák/damilok.

(no, épp most megy a TV-ben, hogy megint a németek randallíroznak Grrr....)

- telekinézs vagyok-e?: a mágnesekre való hatás határelmélet részét képezi. Tudós bácsik nem bírják eldönteni, hogy ez "csak" "a szervezet mágneses folyamatainak felerősödése" - akármit jelentsen is ez -, vagy valódi pszichokinézis, esetleg annak egy bizonyos mellékhatását haszálják ki az alanyok.

Fura, de elektromos hatást így soha nem jegyeztek fel. Az vagy természetes képesség (az "elektromos emberek" ha kezükbe vesznek egy villanykörtét, az villágít), vagy a "kopogó szellem" témaköre, ami vadmágia, azaz kontorllálatla, spontán pszichés menyilvánulás, ami kamaszokhoz, vagy erősen zárkózott + kissé vazart + sok elfojtást hordozó személyiségekhez kötődik. Mivel nem tanulható, így itt nem foglalkozunk vele tovább.

kanálhajlítás: erről lesz egy külön bejegyzés, itt csak annyit jegyeznénk meg, hogy több hasonlóságot mutat a gabonakörök jelenségével (amikről nem kívánunk bővebben értekezni, de pár tulajdonságáról megemlékezünk a kanálhajlításról szóló értekezésben). Hivatalosan a kanálhajlítás nem tartozik a telekinézis kategóriájába.

teleportáció: ennek sincs semmi köze a telekinézishez. Ebben az esetben ugyanis a tárgy útja a megtett távon a kiindulási és célhely között nem ismert. A kínaiak (mondtam már?) kerstek ilyen képességű embereket, találtak vagy 15-öt (Kína nagy ország!), egy zsebrádiót (típus ismeretlen) kellett mellényzsebből teleportálni. A rádióban elektromos jeladó volt - többek közt, hogy megtalálják a tárgyat. Ugyanis nem volt kiszámítható, hová érkezik a céltárgy. Az eltűnés és a megjelenés közt a jelek foghatók voltak, de nem voltak behatárolhatóak egyetlen esetben sem. Negyedik térdimenzió?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr9139180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása