HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

A sok - mindennapi kommunikacio

2007.10.08. 14:21 twillight

Roppant idegesito elsore, hogy amit tanultal, vagy megtanulni veltel, az itt nem mindig, nem ugy mukodik.
Pl., mint talan emlitettem is, a "How are you"-ra a valasz minden legenda ellenere NEM "How Are you", hanem ez egy tarsalgasi tema!
Vagy kellemetlen tud lenni, mikor azt hiszed, vegre rakattantatok egy temara, es beszelsz percekig, es csak azt hallod "Ye(s)... Ye(s)...", majd a vegen "I don`t understand:(". Mert ez az elharapott "yes"-szeruseg = "Aha"
Az is fura, mennyi orszag szamara tokeletesen elfogadhato a "Tessek?" Vagy hasonlo fordulatok helyett egy odabofogott "He?"
Meg hogy az azsiaiak (nincs kivetel) amikor normal ember mosolyog ok fura hangu kacajokat eresztenek meg. Tenyleg idegen dolog, foleg hogy jelentese nincs, nem a tetszesuket fejezik ki vele.
Az angol hulyesegbe tartozik, hogy mint a nemetek a neveloiket nem ismerik, mert nincs benne rendszer ok a szavaik irott formajarol nem tudnak gyakran semmit (bar automatikusan le tudjak irni, de fejbol nem tudjak neked megmondani, tenyleg olyan neha, mintha mutogatnatok,. pedig ugyanazt a nyelvet beszelitek). Arrol nem is szolva, milyen gyakori, hogy szavak helyett holmi hang/hangulatutanzassal utik el a mondatot, mint "Weeee!" "Ahh" "Argh" "Yep".
Am az azert fasza, mikor a rabbi, a maharadzsa, meg a skot utaznak a vonaton... Ez itt tenyleg megtortenhet, akar minden nap :)

Ami faja meg, hogy az utfelujitasnal csak es kizarolag 1 savot zarnak le, a forgalaom meg meggy zavartalan. A rendort nem izgatja, ha atmesz a piroson, ha o amugy sem tud menni a keresztforgalom miatt. A Tesco es tarsai itt altalaban tenyleg a "minimalisan elfogadhato" arukat forgalmazzak (habar szorp szinte beszerezhetetlen, igy ebbol igenis sikerult belefutnom egy Tesco-minosegbe, de egy masik uzletlancnal).

Ami szar, hogy bar dohanyozni nem lehet (ez eddig jol hangzik) helyette olyan mennisegu gazolaj van a levegoben, hogy ha nem lenne mindennap eso es/vagy szel 3 nap alatt olyan mergezove valna a legkor, mint a Venuszon!
A muzeumaikban tul sok a mestersegesen eloallitott dolog (mint muanyag csontvazak, muanyag kitomott allatok, mestersegesen novesztett kristalyok, poszterek), de van par remek otletuk az interaktivitasrol, oktato jellegu feladatokrol, amikkel kiprobalhatod a dolgokat, vagy jobban megertheted oket.

Ha pedig eljuttok a Science Musemuba FELTETLEN szanjatok sok idot a boltjara! K* jo dolgokat tartanak ott, t`an jobbakat is, mint maga a muzeum.
A Victoria+Albert Museum kulonosen faja, f*sz tudja, mi az alapja az ott kiallitott cuccoknak, de allatul meg van csinalva, erdekesek, es minden el van mondva roluk a plaketteken, meg az is ki, mikor es kitol vette, ami persze nem mond sokat, de ilyet is ritkan latsz, mikor 500 evvel ezelott a szomszed Jozsibacsitol vett vmit 24$-ert Karcsi unokabacsi a kiralyi csalad pincerenek megbizasabol, vagy ilyesmi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr42190133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása