HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

The numbers

2007.05.23. 17:58 twillight

Avagy számmisztika.

Alapvetően abból áll, hogy egy adott szám-, vagy betűsort egyetlen számmá konvertálunk, majd ennek jegyeit addig adjuk össze, amíg egyetlen számjegyre nem redukáljuk.

Pl.: 1945=1+9+4+5 = 19 = 10 = 1

pl 2.: 1945. június 18. = 1+9+4+5+0+6+1+8 vagy (1+9+4+5)+(0+6)+(1+8) - ezt az adott helyzet, vagy a felhasználó dönti el.

Az ABC betűit ált. az adott nyelv ABC-ben betöltött helyének számával helyettesítik (pl. A=1).

Ha összegként láttok valahol egynél többjegyű számot, akor az illető nem ért a számmisztikához, vagy egy nagyon speciális, és előre megatározott dolgot keres.

Azonban lehet keresni egy konkrét számot is, mint a 666.

A számok jelentéséről:

0: általában nem tekintik számnak, hisze összegként neigen jön ki, de ez véleményem szerint hiba. Valójában ey kör a jelkép, nemis a nulla. A farkába harapó kígyó, az önmagába visszatérő, önnfentartó világ, a semmi, ami magában foglal minden lehetőséget.

1: Az egyetlen. Szent szám. A legfőképpen tisztelt istenséget, vagy a világot (annak egységét) jelképezi, hogy minden egy, A mindent magában foglaló létező. Minden közös eredtere is utal.

2: anyagi szám, az ember és a világ kettősségét jelképezi. mivel az gonosz is megjelenik benne negatív számként szokták kezelni, de nem az. dualitás, a kétarcú Jannus. A megosztottságot is jelképezi, amiből egyesek a harmónia hiáányát vezetik le értelmezésként.

3: mindenképpen szent szám. A felbontott tökéletesség - kereszténységben az atya, a fiú és a szentlélek, több helyen az isteni szem szimbóluma. Ugyanakkor talán utal a Háromra, Aki Egy. Róluk később.

4: a kereszténységben negatívnak tekintett szám. A görög világképet tükrözi, a 4 elem alkotta négyszög (tűz, víz, föld, levegő). Kifejezetten gyakorlatiasság, földhözragadtságra is utal (ami unalmas az értelmezések szerint).

5: a mágia száma. A négy elemet és a felettük álló tiszta energiát (a mágiát) jelképezi a szimbólumként használt, egyetlen folyamatos vonallal megrajzolt csillag - a kereszténységben boszorkánycsillagnak is nevezik. A csúcsot lefelé fordítva kapjuk a sátáncsillagot. Mivel azonban ez egy védőkör, és a padlóra szokás rajzolni ennek nem biztos, hogy van értelme, hisz a csillag forgatható. Változatosság és kockázat.

6: a 666 miatt manapság negatív jelentést tulajdonítanak neki. A 2 és a 3 (a nő és a férfi) szorzata, így a végtelen és értelmetlen gyarapodás szimbóluma, illetve a "hiányos hét" (7-1), ami "csak negatív lehet, elvégre a 7 szen szám". A lobogó vágyra is utaltaják. Ezek az értelmezések mind a Luciferhez (az Ördöghöz) kötött 666 miatti értelmezések. A régi számrendszerek 12-es alapúak voltak, ez pedig 12/2, ami mégis valamiféle hiányra utal.

7: szent szám, de mindkét oldal felhasználta. A 7 szentség és a heten mint a gonoszok mondás mind kapcsolódik hozzá. Régen az ismert bolygók száma volt (megjegyzés: Merkúrtól a Jupiterig + a Nap + a Hold, azaz régen a bolygó sokkal inkább "alakos égitest"-et jelentett, míg a csillagok a "kis fényes pont az égen" kategória lehettek.) + a hét napjainak száma, ami a Holdhoz való kapcsoltára utal (a Nap-kultúrák előtt a kultúrák inkább a holdhoz kötődtek, tehát igen ősi jelkép lehet).

8: ismeretlen. 2*4-ként elemzik mindössze, amit a magas intelligenciával és a világ törvényeit kutató elmével társítanak. Önálló jelentéséről nem tudok.

9: szent szám, mert 3*3 - a számmisztikában a szorzás egy szám abszolút fokozása az önmagával való szorzás, hatványozást nem használnak. A modern asztrológia (a középkortól) 9 szférát különböztet meg (a Holdat feltétlen közéjük sorolják, a Napban nem vagyok biztos, lehet, hogy eredetileg ahhoz is kapcsolódott szféra), illetve ez a legnagyobb sám a számmisztikában (ugyebár egyjegyű számokról van szó), így feltétlen a fő támogató (aka. isten) hatalma alá rendelték. Hiába, az emberek gyarlók...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr1286095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása