HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

drogok

2007.07.23. 23:27 twillight

marihuana: cigarettaként szívják. Dohánnyal keverve szart sem ér szerintem, csak egy olyan cigit kapsz, ami nem büdös. Tisztán egy nagy slukk hányingert okozhat, és olyan érzést, mintha a fejed héliumos lufiként akarna fellebegni. Amúgy nyugtató és fajdalomcsillapító hatása van. A hagyományos fájdalomcsillapítók mellékhatásait nem hordozza. Túladagoásról még sosem hallottam. Hosszútávú fogyasztása kisebb memóriaproblémákhoz vezethet. Kis mennyiségben is képes nagyon hatásos allergiaellenes szer lenni (nekem 2 slukk 12 órára semlegesítette a fűallergiámat, pedig egész nap gabonát válogattam szálanként). Orvosi alkalmazásban (receptre felírva) egyre elfogadottabb. Tünt: valamit csinála pupillákkal, ezért haszáálói szemcseppentővel járkálnak. NEM okoz feldobott hangulatot. A növény leveleit használják aprítva.

cigaretta: a szűrőnek hála még mérgezőbb, mintha simán szívnád (kutatások és selemzések szerint). A light változatról leszokni kívánók NE kísérletezzenek a tapasszal, mert túladagoláshoz vezethet! Egyetlen szál elszívása is hihetetlenül erős függést okoz, leszokni tartós használata esetén szinte lehetetetlen. Eredetileg a világ egyik legerősebb növényvédelmi szere (a nikotin). A növény leveleit használják szárítva.

heroin: eredetileg kokainről való leszokásra fejlesztették ki. Sajnos annál "hatékonyabb" kábítószer lett. felszívva por alakban, vagy injekcióban oldva adagolják. A tisztaság tesztelése NEM kóstolás útján történik! És legfeljebb a piti sarki nepper használja is a szert a fogyasztón kívül. Igen erős fájdalomcsillapító hatása van. Az amerikaiak gyalogos katonáikat turbózták vele. Igen erős függést eredményez, a leszokáshoz ált. enyhébb szerekre való átszoktatáson keresztül vezet az út, mert a szervezet tartós használat esetén belehalhat a teljes és azonnali megvonásba. Mellékhatásként feldobott hangulat, szédülés, hányás, hallucináció előfordul. A hozzászokás miatt előbb-utóbb az alkalmazó ált. túladagolja magát - kivéve ha rögeszmésen kiprociózzuk az ajánlott adagot. A mák magas ópiáttartalmú változatainak gubóját éréskor megsértik, és a kicsorgó és megszilárduló nedvet kaparják le és dolgozzák fel.

kokain: eredetileg az indiánok használták ha nagy távolságot kellett megtenniük gyorsan. Hatása a kitartást, teherbírást növeli. Mellékhatásként érzelmi kiürsedéstokoz. Hosszútávú használatába ált. nem halnak bele, mert egy magas szinten állandósul a napi adag. A növény egy cserje, leveleit fogyasztják.

LSD: a tökéletes hallucinogén szer. Eredetileg rovarírtónak fejleszteték. A természetben megtalálható mennyiségben sosem halálos. A minimálisan hatásos adag vagy ezredrésze a halálos adagbak. Nagyon-nagyon kis mennyiségben is hatásos, a szerezetből kb. 12 óra alatt ürül ki. Hatásának két csúcsa van, az első erőteljes, a második enyhébb, de hosszantartbb. A központi idegrendszerre hat, így főleg olyan élőlényeken tapasztalható hatása, amiknek fejlettebb az idegrendszere (pl. rovarokon szinte semmilyen hatása nincs). Fizikai függés sosem alakul ki, pszichológiai függés is csak hosszútávú (évtizedes) használata esetén. Kockázata az idegrendszeri sokk, azaz normális embernél skizofrén, vagy paranoid tüneteket okozhat. Ezen hatás szinte mindíg ideiglenes (ha a továbbiakban felhagyunk a szer alkalmazásával). Legfőbb veszélye a hallucinációs állapotban átélt élmények, amik a bevételkori érzelmi töltés által meghatározottak (félelem/nyugtalanság esetén jó esély van negatív tripre). Ezalatt az idő alatt előfordulhat legyőzhetetlenség érzése (és megpróbálsz megállítani egy kamiont félkézzel), vagy olyan tévképzetek, hogy tudsz repülni. Ennek elkerülése érdekében a fejlesztő által javasolt hogy legyen egy kontrollszemély (olyan, aki nincs előve), aki "vigyáz" rád. A beuttatás módja: orron, szájon, vagy akár szemen át.

amfetaminszármazékok: pl. speed, és extasi. Tablettaként kerülnek forgalomba. Eredetileg harci drogok, fokozzák a teljesítőképesséet, csökkentik a reakcióidőt, élesítik az érzékszerveket (látást) - a haderők a pilótákat tömik vele, de úgy hallottam a kamionosok is előszeretettel fogyasztották hosszú utak esetén (a kötelező pihenőidők bevezetése előtt). Hatásuk fokozott mozgáskényszer, testhőemelkedés, adrenalintermelődés. Veszély: kiszáradás - ezért nagyon észnél kell lennünk. Kezdőadagként egy negyed pirula javasolt. Az anyag iránti fokozott érzékenység könyen vezethet hlálhoz. Alkohollal - mint bármilyen gyógyszert - ezt se kombináljuk. Főleg hogy az alkohol tovább gyorsítja a kiszáradásunkat.

crack: első használatra 100% addiktív drog. Fogalmam sincs, hogy néz ki, csak azt tudom, hogy a nácik fejlesztették ki katonai használatra, iszonyat könnyen bele lehet halni, és az egyik fő összetevőt tehénszarból nyerik. Remélem ennyi elég, hogy eltántorítson tőle. 

 

Véleményem a drogokról: ugyanolyan gyógyszerek, mint bármi más. Szükség esetén, alkalmanként használva őket támogatom a használatukat. Sajna a fehér ember feltalálta a fügőséget, ami elrontja az egész mókát.

Ellenben MINDENHEZ hozzászokik a szervezet, mert egy külső anyag bejuttatása nem természetes állapot. Persze szinten próbálhatjuk tartani a dolgokat, ha nincs más lehetőségünk. A hozzászokás azt jelenti, hogy az eredeti hatás lassanként megszűnik. De vegyük pl. a C-vitamint. Lényegében lehetetlen túladagolni. Ellenben állandó fogyasztása, azután szedésének azonnali abbahagyása ugyanúgy skorbutot (többek között ínysorvadást és a fogak kihullását okozza) okoz, mint ha nem táplálkozunk rendesen (együnk zöldséget). A vegetariánusoknak mondanám, hogy a hús nem kihagyható az étrendből, mert ha nem esszük, akkor a szervezet fejlődése visszamarad. Ezért ha vegetariánus vagy fogyassz zöldségek/gyümölcsök mellett tojást, tejet és halat, mint az eredeti vegetariánusok. Utolsó példánk a víz. Ki hinné, de ezt is túl lehet adagolni. És most nem az olyan egyszerű túladagolásra gondolok, mint mikor egyfalásra akarunk bekapni egy egytonnás üllőt (by tapsi hapsi), hanem hogy isszuk. Ha jól emlékszem egy átlagos embert hogy vízmérgezés érjen 7 liter vizet kell elfogyasztania egyszerre - ez ellátás nélkül akár halálhoz is vezethet, azaz NE próbáljátok ki otthon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr97123985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása