HTML

magicworld

Hírek/történések, amikről hirtelen nem bírok nyugton ülni, és "mágia" - lehetőleg gyakorlati alkalmazás

Friss topikok

  • Reactor: Na, én hozzászólnék ehhez a témához, tekintve hogy 8-9 éves korom óta érdekelnek a Kaland-Játék-Ko... (2011.08.13. 16:01) Kaland, Játék, Kockázat - harmadszor
  • nemkrisz: Tisztelet! "No, a szemszín az bizony állandó dolog. Ha kék-zöld a szemed, akkor talán lehet állít... (2010.09.26. 12:06) agykontroll+szemszín
  • tulpaman: Mágusok között Tibetben a könyv címe. Alexandra David-Néel-ről, a tulpáról és még sok érdekességrő... (2010.02.19. 17:53) tulpa
  • freedomgirl: mekkora egy seggfej vagy te! "a rohadt tirpák süket fasz" meg "geci süketek" te normális vagy? sen... (2010.02.06. 09:01) jelnyelv?
  • twillight: flexible nem teszi gyorsabbá a karit, csak kevesebb AP-t használ, ugyanígy az action boy is csak a... (2009.04.07. 22:26) Fallout Tactics - character builds: perkek

Linkblog

A 3. cikk

2007.12.21. 00:05 twillight

Az előzőekben 2-t már beraktam az általam legnagyobbnak ítélt 3 legjobb történetből, hát megkerestem a 3.-at is. Álljon itt (is) örök memntóul:

 

Letter for Laura
(Levél Laurának)


Laura Schlessinger is a known radio persion in the USA who gives advice to those who call her. A short time ago one of her guest answered one of her callers, with reference to the bible, that homosexuality is a abomination which should under no condition be tolerated.
(Laura Schlessinger az Amerikai Egyesült Államok egyik ismert rádiós személyisége, egyik műsorában tanácsokat ad a betelefonálóknak. Egy alkalommal az egyik meghívott vendég (már nem emlékszem milyen atya, de vmi überkonzervatív katolikus, igen híres az USA-ban) elég durván elítélte a homoszexuálisokat, istenteleneknek bélyegezve őket a Biblia alapján, mondván, semmilyen módon nem tolerálható ez a magatartásforma. Vagy rá hivatkozott. Régen volt, és már nemigen tudom megtalálni aaz eredeti szöveget a neten, csak ezt a változatot leltem meg, bocsi - lehet hogy ez a teljes!)


The following is an open letter to Dr. Laura written in pen by an American citizen, whose name is unknown (if his/her name is unknown, how do they know it’s an American citizen? -Eagle).
(Valamivel később Dr. Laura az alábbi levelet kapta egy amerikai polgártól, akinek neve ismeretlen maradt, a levelet beolvastáka rádióban:)


Dear Dr. Laura.
(Kedves Laura)


Thank you for doing so much to teach people to live by God’s commandments. I have learned much from you, and I now try to share your knowledge with as many as I can. If someone for example tries to defend homosexuality, then I will only remind them that the Bible makes it clear that homosexuality is an abomination. Then there’s nothing more to say about the topic.
(Köszönöm, hogy megmutatja az embereket Isten útjára tereli. Sokat tanultam öntől, és ezúton szeretném megosztani önnel tapasztalataimat, ahogy csak erőmből telik. Amennyiben valaki védelmezné a homoszexuálisokat emlékeztetni foom őket hogy a Biblia a homoszexualitást egyértelműen Isten ellen való véteknek tartja. Erre nem is érdemes több szót vesztegetni.)


But now I require advice on how to live by God’s commandments:
(De szükségem lenne tanácsaira az alábbi ügyekben hogyan éljem Istennek tetsző módon életemet:)


1. When I burn a cow as a sacrifice I know that this gives of a smell that pleases the Lord. The problem is the neighbours.
(1. Amikor égőáldozatként megégetek egy marhát tudom, hogy a szaga az Úrnak tetsző dolog. A problémám a szomszéddal van, akik viszont panaszkodnak.)


2. I wish to sell my daughter as a slave. With today’s price level, what do you think would be an acceptable price?
(2. El akarom adni a lányomat rabszolgának. Mit gondol, a mai körülmények között mekkora ár lenne megfelelő érte?)


3. In the Bible it clearly says that I can own both male and female slaves as long as they are born from a neighbouring country. A friend of mine says that this applies only to Mexicans, and not Canadians. Here I need help. Can I own Canadians?
(3. A Biblia egyértelműen kimondja hogy birtokolhatok mind férfi mind női rabszolgákat amíg azok egy szomszédos országban születtek. Egy barátom szerint ez csak a mexikóiakra vonatkozik. a kanadaiakra nem. Ebben lenne szükségem segítségére: birtokolhatok kanadaiakat?)


4. I have a neigbour who insists on working on Sundays. The Bible makes it clear that he shall be killed. Am I morally responsible for doing this myself?
(Tudomásom van róla, hogy egyik szomszédom vasárnap is dolgozik. A Biblia egyértelműen kimondja, hogy ezért jalállal kell lakolnia. Morális kötelességem személyesen cselekedni?)


5. A friend of mine thinks that even though it’s an abomination to eat shellfish, homosexuality is worse. I disagree. Who is right?
(5. Egy barátom úgy gondolja, bár Isten ellen való vétek kagylót enni, de mégiscsak kisebb bűn, mint a homoszexualitás. Nem értek vele egyet. Melyikünknek van igaza?)


6. In the Bible is clearly says that I must not approach God’s alter if I have a visual impairment. I do have to admit that I’m nearsighted and wear glasses. Does my vision have to be perfect, or can we operate with some tolerance here?
(6. A Biblia kimondja, hogy nem juthatok Istenhez ha látásom nem kellően tiszta. Be kell valljam szomszédom szemvees. A látásomnak tökéletesnek kell lennie, vagy van itt egy kis mozgástér?)


7. Most of my friends go to the stylist. They cut their hair on the sides of their heads and cut their beards. This is a sin according to the Bible. How should they be punished?
(7. Letöbb ismerősöm fodrászhoz jár. Levágatják a pajeszukat és a szakállukat is. Ez bűn a Biblia szerint. Mi lenne a megfelelő büntetés?)


8. I’ve read in the Bible that I cannot touch remains of a dead pig because it makes me unclean. Can I still play Football if I wear gloves?
(8. Olvastam a Bibliában, hogy a döglött disznót nem szabad megérinteni, mert tisztátalanná tesz. Ettől még focizhatok, ha viselek kesztyűt?)


9. My uncle owns a farm. He sins according to the Bible because he plants two different
types of vegetables on the same field. His wife is no better. She has the bad habit of wearing clothes made from two different cloth types (a mixture of cotton and polyster). She also has the bad habit of cussing. Is it really necessary that we gather the whole town to kill them, as ordered in the Bible? Isn’t it just as easy to burn them to death in a family gathering like we usually do with people who sleep with their relavtives?
(9. Nagybátyám egy farm birtokosa. A Biblia szerint bűnt követ el, mivel földjén két különböző növényt vet el. A felesége sem jobb nála: rossz szokása két különböző anyaból összevarrt ruhákat viselni - gyapjú és polyészter keveréke. Szokása még káromkodni is. Tényleg szükséges, ogy összehívjuk az egész várost hogy megöljük őket, ahogy a Biblia utasítja? Nem lehetne egyszerűen megégetni őket csak a családom tagjaival, ahogy azt tesszük azokkal, akik rokonaikkal hálnak?)


10. My brother is a rascal and disobeys instructions. He also lies, drinks, and wastes his money. We will now follow the Bible and bring him to the oldest people in the city and stone him to death. Now the problem is that my grandparents have passed away. Is it okay that we bring him to the elderly home, or do we have to go from house to house in the city to find the oldest members?
(10. A bátyám hitvány ember, és megtagadja az engedelmességet. Valamint hazudik, iszákos és elszórja a pénzét. A Biblia útmutatásai alapján el akarjuk vinni a város legöregebb emberéhez és halálra kövezni. A gondom az, hogy a nagyszüleim már meghaltak. Az rendben lenne, hogy elvisszük egy öreek ottonába, vagy házról házra járva kell kideríenünk, ki a legidőseb tagja közösségünknek?)


I know you’ve studied these questions in depth, so I am certain that you can help me. Thank you for constantly reminding me that God’s word is eternal and unchangeable.
(Tisztában vagyok vele, hogy eme kérdéseket Ön behatóan tanulmányozta, így tud nekem segíteni. Köszönö, hogy folytonosan emlékeztet engem hogy az Úr szava örök és megváltoztathatatlan.)


From a faithful disiple and worshipping fan.
(Egy elkötelezett híve és buzgó hívő.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magicworld.blog.hu/api/trackback/id/tr40270943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása